Recension Saucony Triumph 17

0
717

Ja då var det dags för en liten recension igen. ”Lider” ju Haglunds häl med en irriterad häl emellanåt och har därför sökt lite mer aktivt efter skor med mjuk och väldämpad hälkappa. Har ju även klippt/kapat sönder några par för att slippa onödigt skav just där.

Mina go to skor när det gäller det mesta av min mängdsträning har i vår varit Nike Zoom Fly 3 men då de har ganska dåligt hälgrepp har jag insett att de skapar lite problem. Gillar ju även väldämpade skor så valet föll denna gång på Sauconys Triumph 17.

De har deras nya PWRrun+-material i sulan och ska vara ännu lättare enligt reklamen. Just vikten är väl alltid kul om den minskar men jag köpte inte dessa skor för dess låga vikt direkt då de vägde in på 281 gram (40,5) styck på min våg. Nä de var sägnerna om den mycket bekväma överdel och hälkappa som fällde avgörandet för mig.

Lättare men knappast lätta.

Så hur är skon då?

Börjar vi med just överdelen så håller den allt den lovar. Så mjuk och bekväm och hälkappan är ett under av bomull instoppad i en flottig bearnaisesås. Har verkligen upplevt skillnad för min häl som inte gnällt någonting sedan jag köpte dom. Priset för allt det mjuka är att de är rätt varma och gissar att i högsommarvärme blir det lite för mycket av det goda.
En sak till som är milt irriterande är att längden på skosnörena är lite korta om man drar dom till extra hålet, iaf för mig som gillar dubbelknut.

Hyfsat välstoppad hälkappa.

Mellansulan är väldämpad med sina 25,5 mm i framfoten och 33,5 mm i bak men jag upplever Zoom Fly 3 som mer dämpad, den har också mer material. Hyfsat med återgivning men då man blivit lite bortskämd i jämförelserna sista åren pga kolfiberplattor mm så är den som sagt hyfsad. Första passet blev på ca 25 km och fötter och ben mådde bra efter vilket är ett bra betyg. Någon dag senare skulle jag köra ett hårt snabbare pass med 15×1 km och var rätt tveksam om jag skulle ta dessa skor då pga tyngden mm. Blev dock väldigt positivt överraskad när jag klämde till med ett snitt på 3:31 vilket för mig är väldigt bra och bevisade att de kan användas till det mesta. Det ska dock sägas att chansen att de sitter på fötterna vid en tävling är extremt liten.

Yttersulan har lagom med grepp för att fungera på det mesta med asfalt, grusväg och enklare stigar, återigen inget att gnälla på.

Sammanfattning:

Grymt bekväma skor med bra dämpning och en mycket skön överdel. Bra för personer med häl/hälsena-problematik. Fungerar till det mesta från distans-långpass samt även med lite fartinslag även om de inte är några tävlingsskor.

Mina nya mängdskor helt enkelt.

Priset är väl max 1700.- men går som vanligt att hitta billigare, jag pröjsade ca 1350.- vilket jag anser att de är väl värda.

Om man är sugen på Endorphin Pro nu, jo det kan man väl säga.

 

På återhörande

Föregående artikelDe virtuella loppen fortsätter
Nästa artikelTestlopp
Gubblubb Namn: Mikael Tisjö Född: 1981 Bor: Bålsta Klubb: Nordic Strides/Umara Sports Club Tränare: Egen Meriter: Vunnit Tour of Flanders (retroversionen) Personliga rekord: 1500 m 4:31,31 (inne), 3000 m 9:32,93 (inne), 5000 m 16:32 10000 m 34:09,82, 21,1 km 1:15:30, 42,2 2:40:54 Favoritsträcka: Maraton. Roligaste löparminne: Dubai halvmarathon, galen stad och lyxigaste inramningen. Vill med löpningen: Slå mitt bästa jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här