Semester/träningsläger på Arguineguin

0
182
Cordial Santa Agueda. Lägenheter mot vattnet.

Under sportlovet vecka åtta besökte jag med familj Gran Canaria för sol, bad, värme och förhoppningen var såklart att få in lite träning under denna vecka.

Det är knappast så att jag är först om att besöka Arguineguin men nedan kommer lite tankar om området, hotellet, träningsmöjligheter osv.

Vi bodde på Cordial Santa Águeda som är ett relativt nybyggt hotell ca en km utanför Arguineguin. Lägenheten vi bokade var en med två rum och markterrass utan egen pool vilket de flesta lägenheterna har. Vi fick dock en annan ”Classico” lägenhet med två våningar, två sovrum, två badrum samt stort kök/vardagsrum och med bra solfylld terrass ute. Även faktiskt tvättmaskin och torktumlare fanns där men inget vi nyttjade. Dessa var vad jag kunde se innan inget som något av Ving, Apollo eller Tui hade att boka.

Hur som helst supernöjd med lägenheten, väldigt bra planerad, fräsch och perfekt placering bara typ tjugo meter till poolområdet som låg på taket på övriga rum med infintypool. Då de flesta hade egen pool var det aldrig någon slagsmål om solstolar eller liknande och eftersom poolområdet öppnade klockan 10:00 blev det ingen stress med reservera stolar vilket annars blir en hets man inte vill ha, ett avslappnat upplägg vi gillade skarpt. Värt att nämna är att man även har fri tillgång i veckorna till Perchel Beach Club som angränsar till hotellet, mycket läckert poolområde med några restauranger mm men faktiskt kände vi aldrig något behov att gå dit.

Efter lunch som vi ofta lagade hemma i det fullt utrustade köket hade solen tagit sig runt till vår egen terrass så ibland fortsatte vi solningen där.

På kvällarna fanns det ett spelrum/ungdomsrum med pingis och lite andra spel vi nyttjade en del samt tre tv på rummen om man vill kolla på film. På hotellet ligger även ett Spar närbutik som täckte det mesta samt även hade en glassbar och creperi.

Negativt var väl att det var en km in till stan, vilket i och för sig är en fördel då det var väldigt lugnt och utan störningsmoment. En annan grej är väl att det ligger en cementfabrik hyfsat nära som kanske inte är det vackraste att se på men ingen biggie samt att det överlag pratas ganska dålig engelska både på hotellet samt i allmänhet är alltid lika förvånande på turistorter.

Två svettiga gubbar efter 5 km rustbuster i Maspalomas.

För att komma in på träningsmöjligheter på hotellet så finns det cykelrum samt ett bra gym med framförallt bra band. Att bo i Arguineguin är inte ett drömparadis för platt maratonträning direkt utan det är mestadels väldigt kuperat. Det går dock att springa från hotellet till Anfi del Mar och norska monsterbygget längst med havet vilket är ca fyra km bort. Det är dock ingen direkt bra sträcka att köra intervaller på. Runt hotellområdet kan man få ihop en kortare lopp på ca 800 meter platt och jag körde även 400-ingar fram och tillbaka på parkeringen vilket funkar bra då det är lite trafik där.

En dag åkte jag till Maspalomas (ca 15 km bort med buss) och körde ett pass med klubbkompisen Göran samt Umeås stolthet Stefan som några dagar senare genomförde Trans Gran Canaria med bravur. I och runt Maspalomas finns det bättre möjligheter att få till platt bra löpning och vi körde ett fem km testlopp nermot öknen/havet på en rundbana som var perfekt för ändamålet.

Som sagt så finns det gott om berg (i alla fall för mig) i närheten och där är aldrig mer än några km till att man kan komma ut på på stigar eller grusvägar uppåt.

På denna sydliga längst med kusten är det torrare så det är inte nån överdriven växtlighet så vill man få mer tips kring sådan löpning rekommenderar jag att ni kollar in Björn Engqvists blogginlägg om Agaete samma vecka som jag där.

https://www.engqvist.me/2023/02/bergslopning-sol-vandring-och-utflykter-pa-gran-canaria/

 

Summa summarum, asbra hotell, härligt väder, härliga berg men saknade lite mer platt löpning. Återkomst högst möjlig.

Del av gymmet. Öppnar 7 med svag belysing, ca 7:13 går automatiska ljuset igång. Cykelrum på motsatt sida.
Strandpromenaden in mot staden.
Parkeringen/vägen vid hotellet, platt som en pannkaka.

 

Några km från hotellet, inte platt som en pannkaka.

 

Bra butik på hotellet så man kan köpa allt det vardagliga samt allt det onödiga.