Skilda världar i Kumla Stadslopp

  0
  126

  Herrvinnaren var sådär lagom nöjd med sin insats medan damvinnaren var desto mer belåten. Det var skilda världar i Kumla Stadslopp.

  DSC_4799
  Mikaela Kemppi i mål som säker vinnare i Kumla Stadslopp. Foto: Mikael Grip

  Skilda världar gällde även löparvädret. Relativ kyla, värmande sol, blåst, regn och hagel var något som löparna växelvis fick hålla till godo med under timmarna som Kumla Stadslopp arrangerades.

  Kolmårdsbon Anders Kleist, IK Akele, laddar som bäst för GöteborgsVarvet med en tydlig målsättning att kriga om en plats till det svenska EM-laget på halvmaraton till Amsterdam i sommar.

  – Ja, den här insatsen som jag gjorde idag räcker inte. Tur att det är nästan en månad kvar, konstaterade Anders Kleist nedsjunken på en parkbänk med segerkransen runt halsen.

  DSC_4789
  Anders Kleist vann Kumla Stadslopp och tyckte själv att det finns en del att slipa på inför GöteborgsVarvet. Foto: Mikael Grip

  Tiokilometersdistansen var huvudsträckan i Kumla Stadslopp. Första varvet passerade Anders i ledning med cirka 15.40 på den stundtals knixiga banan.

  – Jag tappade på andra halvan. Blev lite svårt att pressa sig det där lilla extra idag, sa Anders som klockades för 32.03 i mål.

  DSC_4714
  Fin löpstil på Anders Kleist. Foto: Rickard Edenholm.

  Tvåa slutade unga talangen Haben Kidane, Eskilstuna Friidrott, med 32.35 och trea blev Oscar Majling, Hässelby SK, med 33.20.

  I damklassen, stod som så många gånger förr när det gäller lokala lopp, Mikaela Kemppi, Örebro AIK, i en klass för sig. Den här gången vann hon med tiden 36.53.

  – Det är jag riktigt nöjd med. Jag försöker springa alla lokala lopp som finns. Jag uppskattar verkligen att de finns, berättade en glad Mikaela minuten efter målgång.

  Även Mikaela har GöteborgsVarvet som ett självklart mål och även hon har chans på en plats i EM-laget på halvmaraton.

  DSC_4775
  Mikaela Kemppi springer gärna så många lokala lopp som hinner med. Foto: Mikael Grip

  Johanna Eriksson, Motala AIF, kom tvåa med 39.32 och Marie Sandberg, Sköldinge, trea med 40.46.

  Totalt kunde arrangören Kumla Skidförening räkna in drygt 600 löpare i de olika klasserna, där barnloppet stod för mer än hälften av deltagandet.

  Resultat, Kumla Stadslopp:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här