Snart dags för Kraftloppet

0
47

Lördagen 26 augusti avgörs Kraftloppet i Finspång. Ett stafettlopp det fortfarande går bra att anmäla sig till. Varför inte anta utmaningen. 

Växlingsaction i Kraftloppet. Arkivbild: Mikael Grip

– För att långa Kraftloppet inte ska bli så utdraget på slutet görs i år en gemensam start för alla de lag vars löpare inte kommit till växling efter sträcka åtta eller senast sträcka nio kl 15.20. Den gemensamma starten för dessa lags löpare på sträcka nio och tio sker kl 15.30. Därmed räknar vi med att den sista löparen är i mål senast kl 16.30. Totaltiderna för lagen kommer efter tävlingens slut justeras för detta och läggas ut på Kraftloppets hemsida under resultat, säger loppets tävlingsledare Anders Oskarsson.

I långa Kraftloppet ökas möjligheten med upp till totalt fem dubbleringar per lag så att ett lag kan bestå av fem till tio löpare, men ingen får springa fler än två sträckor. Samma löpare får inte springa två sträckor i rad utan växling måste ske till annan löpare. I Mixedklassen ska minst tre sträckor springas av kvinnliga löpare.

– Vi vill ha fler ungdomslag till korta Kraftloppet och ger rabatt så det bara kostar 300 kr/lag. Dessutom får alla fem som springer i laget en biljett för bad eller träningspass på Medley. Utmana ett annat lag eller varför inte era tränare och föräldrar. Törs de anta er utmaning? undrar Anders Oskarsson.

Fullt på prispallen i Kraftloppet. Arkivbild: Mikael Grip

För att vara ett ungdomslag ska alla i laget vara födda 1999 eller senare.

Anmäl ett lag till FAIK Friidrott via Kraftloppets hemsida på www.Kraftloppet.se eller med mail till vårt kanlsi faik@finspang.mail.telia.com senast onsdag 23 augusti.

Välkomna!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här