Sofies sköna överraskning i Karlstad Stadslopp

Allt om Karlstad Stadslopp 2019  

Hon tänkte inte starta och när hon väl startade hoppades hon på en plats bland de tio bästa. Sofie Nelson, från arrangörsklubben IF Göta Karlstad, var en förvånad segrare i Karlstad Stadslopp.

Sofie Nelson var själv förvånad över segern i Karlstad Stadslopp. Foto: Mikael Grip

– Haha. Ja, det var verkligen oväntat. Idag var jag inte ens redo att tävla. Jag bestämde mig för att springa i förrgår och då hade jag kört tre mil på träning. Jag såg det här loppet som ett bra träningspass. Jag tänkte topp-tio och kanske i bästa fall topp-fem, förklarade Sofie när den tillfälliga stormen och störtskuren dragit förbi Karlstad.

Känslan när startskottet gått på Tingvallabron var ändå bra.

– Jag kunde njuta av loppet och känslan var jättebra från start till mål. Känslan i mon löpning är jag supernöjd med, sa Sofie som länge var tvåa i loppet.

Malin Strand var länge i ledningen. Foto: Mikael Grip

Malin Strand, Sävedalens AIK, utmanade om segern och var i ledning fram till cirka åtta kilometer.

– Jag öppnade nog lite för hårt, för jag var rejält trött på slutet och kunde inte svara när Sofie kom ikapp. Jag försökte, men orkade inte riktigt, berättade Malin.

Sofie Nelson vann Karlstad Stadslopp med tiden 36.24. Malin Strand kom tvåa med 36.55 och trea slutade Jessica Gunnarsson, Sportsklubben Vidar, med 37.01.

– Jag hade hoppats på en snabbare tid, men det gick inte idag. Nu blir det mer banlöpning. Ett av säsongens mål är att ta mig under 35 minuter på 10 000 meter, sa Malin som har 35.11 som personligt rekord.

Sofie Nelson var i det här läget, vid fyra kilometer, tvåa i loppet. Foto: Mikael Grip

Hur resten av säsongen blir för Sofie Nelson återstår att se.

– Eftersom jag haft skadebekymmer, har jag ingen fast plan. Jag tar nya beslut efter varje lopp. Men visst vill jag förbättra mina tider både på halvmaraton (1.19) och maraton (2.47), sa hon.

Götajoggens femkilometerslopp vanns av norskan Thorhild Mathiesen med 19.09.

Stefan Holm noterade 53.44 på milen i Karlstad Stadslopp. Foto: Mikael Grip

Det förra höjdhopparesset, Stefan Holm, hade hoppats att klara milen under 50 minuter i bästa fall. Det blev 53.34 efter en tuff avslutning när vädret bytte skepnad från en härlig sommardag till storm och ösregn.

 Dela på Facebook