Spännande lördag på Bjäre

0
485

På lördag är det dags för Bjäre trail igen och det kommer bli en fantastisk kamp mellan två av Sveriges bästa ultratraillöpare på den långa sträckan. Den tuffa rundan på Hallandsåsen är utmanande med varierande terräng, upp och ner och fantastisk utsikt och vackra platser. Varvet är cirka 17 km och har ca 600 höjdmeter, de som springer den långa rundan ska springa tre varv, den rundan är cirka 51 km har haft två dominanter på startlinjen vid ett antal gånger, Carl-Johan Sörman och Erik Wikström. De har vunnit vardera två gånger – i år står de där samtidigt. En spännande fight! Banan förändras lite varje år, men ifjol hade Erik 4,28 – det ser vi som banrekord.

De som springer två varv, cirka 34 kilometer kommer få en ennan av Sveriges bästa löpare att jaga, Klas Johansson från Vegan Runners. Klas som tidigare i år segare på Genarps trail har bestämt sig för att satsa på trail, jag tror det kommer bli banrekord på den sträckan på lördag.

Både två och tre varv är i princip slutsålda, vill ni springa de sträckorna måste ni höra av er till tävlingsledaren Sven Lindeberg innan lördag, 070-5826767.

Det finns även möjlighet att springa ett varv, dvs 17 km eller en kortare variant 12km. Där finns det platser kvar.

Se mer på: http://www.bjarerun.se/bjare-trail-run/

Vackra omgivningar att springa i…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här