Racerapport sommarmix

0
176
Kvarnsvedenspelen

Ja då är vi mitt i sommaren och även om mina skador inte är 100 p (som kidsen säger) så kan det bedrivas någorlunda träning samt springas tävlingar. Här kommer en kort sammanfattning av vad som hänt senaste veckorna.

Bålsta 20/20 5000 m. Ett lopp vi drog ihop för att ta ett klubbrekord i M40 vilket lyckades mycket tack vare hjälp av bästa haren Mattias Jonsson (Durgo). Med tiden 16:54 var jag ändå ok nöjd med framförallt med tanke på att det återigen igen var stekande hett.

Ovan lopp gjorde att jag anmälde mig till Kvarnsvedenspelen helgen efter och då på dubbla distansen. Förra året blev tiden 34:28 (tror jag) och det kändes rimligt att försöka gå under 35 min i alla fall. Delade på dragjobbet under ca 2,5 km sedan blev det en ensam tur och kroppen fick ut det som fanns men tiden blev ändå ”bara” 35:31. Vann loppet, alltid något även om det är svårt att ta till sig den sämre formen.

Efter någon veckas träning under semestern så var det igår dags för sommarens återkommande höjdpunkt nämligen Buggruset. Även detta år på originalbanan. Sveriges snabbaste gubbe Håkan Eriksson var i år bara tävlingsledare vilket var skönt så man slapp få stryk igen. Hyfsad kvalitet på toppen i loppet med Emil Danielsson, Jesper Lundberg och John Börjesson på pallen. Alla under 14:34 för 5 km. Jag själv gjorde ett aktivt och bra lopp med starkt huvud men konstaterar tyvärr igen att formen är sämre än förra året med ca 35 sek sämre tid.

Försöker nu se framåt och hoppas ovanstående tävlingar och träning ska ge mig bra skjuts in till höstens race. Nästa anhalt är Jönköping och en halvmara, en tuff bana som jag förstår men då blir inte fokus på tid vilket kan vara bra.

Hoppas vi syns på något lopp framöver.

Buggruset

/Micke

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här