Spring 5000m en härlig succé

1
2513

För fjärde året i rad genomfördes Spring 5000 meter. Tidigare år har det varit under en kväll, i år körde vi under en hel vecka och det blev rekord i antal orter, 12 styck var med. Innebar naturligtvis även att det blev rekord i antalet startande, cirka 420 kom till start och det var cirka 450 anmälda. Fantastiskt att vi får nästa 500 personer att springa 5000 meter på bana. Konceptet är enkelt, lättsamt och trevligt – klubbarna arrangerar, skapar evenemang, etcetera.  Spring marknadsför och sätter upp riktlinjerna och i år ordnade vi även utlottning av priser bland alla startande. Dessutom är det billigt, prenumeranter springer fritt, övriga betalar 50:-, 30:- går till klubben och 20:- till Spring och löparen får då ett magasin värde 79:-

Nästa år kör vi igen, tveka inte att hänga på med din klubb.

Årets resultat då?

De orter som var med var Lycksele, Lidköping, Falun, Göteborg, Stockholm, Karlstad, Höganäs, Båstad, Linköping, Norrköping, Helsingborg och Halmstad. Största arrangemanget stod Norrköping för med 85 löpare, extra bra då grannstaden Linköping samma kväll hade över 40 löpare.

Det har varit många bra prestationer, signalerna som nått Spring handlar om väldigt många personliga rekord, kul. Många grabbar har gjort sub 16 minuter vilket är riktigt bra, i Falun var Haben Kidande snabbast med 15,12, tvåa var Simon Andersson med 15,25. Haben blev i och med det snabbaste kille av alla startande runt om i Sverige. Joanna Snell missade sub 20 med bara några sekunder som snabbaste tjej med 20,02.

I Göteborg var Johannes Bogren snabbast med 16,19, snabbaste dam var Johanna Larsson med 17,29. I Linköping var segertiden den samma som i Göteborg, 16,19 på Peter Fagerström. Snabbast dam där var Hanna Thorold med 18.25.

I Helsingborg segrade Michael Hansson i stormförhållande med tiden 16,30, Anna Bjurman var snabbaste tjej med 18,12. Halmstad som körde samma dag hade en segrare som var 2 minuter före övriga, Robbie Brown med tiden 15,15. Anette Kroon var snabbaste av damerna där med 21,53.

I Höganäs sprang Anton Andersson snabbast med tiden 17,54, Sara Johnsson som sprang både i Höganäs och Helsingborg segrade bland tjejerna med tiden 22,03.

I Lycksele fanns det både en tävling och möjligheten att springa virtuellt på bana, snabbaste var Lars Johansson med 18,30, på damsidan var det Anna Bylund som hade mest bråttom och sprang på 21,51. I Lidköping sprang man 5km terräng och de som ville swishade startavgiften för att vara med i utlottningen, ingen regelrätt tidtagning skede men cirka 25 personer har genomfört 5km loppet.

I Karlstad var Niklas Wassberg snabbast med tiden 15,39, Sofia Hjert sprang på 17,05 vilket gör henne till snabbaste dam av alla i årets upplaga av Spring 5000m.

I Stockholm på Spångas idrottsplats sprang Yassin Abdi snabbast med 15,36, Johanna Granhällen hade 22,11 som snabbaste tjej.

I Båstad var det Johan Gustavsson som kutade snabbast, 15,26 – tvåa var Noah Krikström som ni kan läsa om i senaste Spring, den unga killen hade grymma 16,01. Åsa Eriksson klockades på 18,20.

Till sist, största tävlingen i Norrköping där var det Springs reporter Marcus Åberg som dominerade med 15,20, unga Alice Magnell Millán var nia av alla och snabbaste tjej med 17,16.

Respektive ort har resultaten per ort.

Alla 420 deltagare som fullföljde är med i dragningen av 5 par Hoka skor och 5 tre nummers prenumerationer. Vi börjar med att ge Haben Kidande och Sofia Hjert vardera en prenumeration av tre utgåvor Spring. Resten av vinsterna har dragits via lott, vi adderar några extra vinter.

Vinnare 3 nummer prenumeration av Magasin Spring.

Robin Liljestrand, Norrköping

Leo Strandberg, Stockholm

Johan Nilsson, Göteborg

Figge Eriksson, Linköping

Björn Hedin, Helsingborg

Amanda Welander, Falun

Josefin Larsson, Lidköping

Peter Molin, Lycksele

Ola Krikström, Båstad

Vinnare av Hoka skor

Ewa Danlycke, Norrköping

Viktor Bjurlid, Göteborg

Mattias Björkman, Halmstad

Anton Andersson, Höganäs

Marcus Wiegandt, Karlstad

Alltså totalt 16 personer, ni kontaktar bg.nilensjo@springlfa.se så vi får er adress och kan översända priserna.

Stort tack för ert deltagande 2020. Nästa år kanske vi kör en gång på våren och en gång på hösten, 3 000 och 5 000 meter. Vad tro ni om det?

 

Starten i Halmstad
5000 meter i Göteborg en måndagskväll
Upprop till ett av tre heat i Helsingborg

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här