Spring Dreams den 11 november

0
87

Sakta men säkert avslöjar vi programpunkt efter programpunkt. Ni har träffat Johan Steene, Lousie Nilsson. Visst har du reserverat din plats till höstens stora löparfest, en hel dag med löpning, se https://springlfa.se/springdreams/. Vi kan ta emot cirka 500 personer, så först till kvarn.

Idag får ni möta en av de löparna som ska vara med på sista passet, en löprunda i Malmö. Mattias Ohlsson har haft ett fantastiskt år och planerna inför nästa år är otroligt imponerande, kom och häng med honom och få inspiration för din egen löpning.

Mathias Olsson

Vem är Mattias Ohlsson?

Jag springer 800m och 1500m i Malmöklubben Heleneholms IF. Mina största meriter är landslagsuppdrag i Nordenkampen 2017, JSM-guld på 800m i M22-klassen 2014 och en fjärdeplats på 1500m nu på SM 2018. När jag inte springer pluggar jag halvtid till civilingenjör i Lund och gör egen musik under bandnamnet ’Octavarium’. Jag jobbar även extra på Löplabbet i Malmö.

Jag är 24 år gammal och har sprungit medeldistans sedan jag var 16. Jag fastnade direkt för mixen i träningen, det krävs både snabbhet och uthållighet. Det är relativt lätt att bara köra mycket mängd eller snabbhets- och mjölksyreträning separat, det är kombinationen av de två som gör träningen jobbig och även väldigt omväxlande. Jag kommer mer från snabbhetshållet och jobbar därför just nu extra mycket med att få upp min uthållighet!

Hur är Malmö som löparstad?

Malmö är en väldigt fin löparstad. Det finns många olika parker att springa i och det finns ett stort antal löpargrupper för alla nivåer som är aktiva i staden. Min egen klubb Heleneholms långlöparsektion är mycket omtyckt och har funnits i många år där både nybörjare och erfarna kan vara med och träna. Nu på senare tid har det också dykt upp många trevliga löparevenemang i staden såsom Midnattsloppet och Malmömilen så det finns alltid något att träna inför!

Vilket är ditt smultronställe?

Mitt favoritställe är definitivt Bulltofta som ligger i nordöstra Malmö. Jag kör alltid mina morgonpass på Bulltoftas slingrande stigar. Många av mina vänner från Göteborg och Stockholm brukar klaga på att Malmö är för platt att springa i. Då brukar jag visa dem Bulltofta och sen blir de tysta, haha! Väldigt fina grusvägar i kuperad terräng och sedan något år tillbaka är alla spår dessutom belysta så nu kan man springa där året om.

Vill du uppleva ett löprunda med Mattias? In och anmäl dig nu och reservera den 11 november.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här