Spring en tävling i påsk

0
228

Har du inte bokat upp påsken – varför inte passa på att springa en tävling? Det bjuds på både landsvägs- och traillopp i södra, östra och västra Sverige.

påsksmällen 2014

På vissa tävlingar gäller fortfarande ordinarie anmälan medan andra kan du efteranmäla dig på plats. Det är bara att leta fram skorna och tävlingslinnet och börja ladda.

Långfredagen

I Blekinge bjuder Ryssbergets IK in till Ryssbergsloppet på långfredagen. Enligt arrangörerna är det ”ett riktigt terränglopp i en härligt kuperad miljö” Sträckorna som går att välja på är 1,9 km, 5,1 km och 12,9 km. Tanums IF bjuder samma dag in till Påskmilen i Tanumshede. Sträckorna för dagen är från 400m upp till 8 km på varierande underlag som asfalt, grus, löparbana och skogsstigar.

täten under påsksmällen 2014

Påskafton

På lördag arrangerar orienteringsklubben FK Göingarna Göingefejden Trailrun i samband med sin traditionella orienteringstävling i nordöstra Skåne. Distanserna 5 och 10 km står på programmet och bjuder på ”en härlig mix av stigar, off-trail i storskog och kortare vägpartier.”

Annandag påsk

Enhörna bjuder på annandag påsk in till Enhörnas Påsksmäll. Terränglopp för ungdomarna och landsvägslopp på 5 och 10 km  för de äldre, allt med utgångspunkt ifrån Enhörnas klubbgård.
I Hallaryd har du chans att springa halvmaraton när Hallarydsloppet går av stapeln. Du kan välja på sträckor från 1,2 km för de allra yngsta upp till halvmarans 21,1 km.

Fler lopp under april finner du i Löparkalendern 2015.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här