Spring Skånes Grand Prix avslutad

0
99

Det var överlägsna segrare i årets Spring Skånes Grand Prix.

SSGP är en serie bestående av sju olika lopp under säsongen, deltagarna får poäng efter placeringar. Sista loppet får bara de poäng som har poäng sedan tidigare. Intresset för cupen har tyvärr varigt ganska svalt under året. Man får räkna fem lopp men måste ha fyra för att kvalificera sig, på tjejsidan var det bara tre som fullföljde och på killsidan fyra. Dock ska ingen skugga falla över de som gjorde det, det var Skånes bästa löpare som segrade.

På herrsidan var det IS Götas Samuel Russom som stod i en klass för sig, fyra starter och fyra överlägsna segrar. På finallopet, Yddinge 12km terräng var han som vanligt helt ohotad. Med tiden 38.14 var han nästan 2,5 minuter snabbare än loppets tvåa, Johan Gustafsson från samma klubb. Johan som hade 40,41 (en tid som räckt till seger 2018) blev även tvåa i totalen i Skånes Grand Prix. De två var i en klass för sig, 31 respektive 28 poäng. Tittar vi mer på Yddingeloppet så var IS Götas Neil Lowrie trea med tiden 43,26, dvs även Johan sprang loppet själv. Fyra var Axel Smith från Björnstorp, en imponerande insats en vecka efter Växjö marathon. Fyra var IS Götas Anton Lindberg och femma var Marcus Sollven från Björnstorp. Marcus blev trea i cupen med 18 poäng. Fyra blev Peter Tall.

På damsidan var det som vanligt Annika Fager som segrade både i loppet och i grandprixen. Annika har precis som Samuel vunnit alla lopp hon startat i, på Yddingeloppet var hon över 2 minuter snabbare än tvåan Camille Lindholm Borg, deras tider var 46.16 och 48.28. Båda representerar Björnstorp. Trea i loppet och trea i cupen blev Helenholms Marina Stoltz med tiden 49,34. Deras poäng i cupen blev 38, 29 och 21.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här