Spring & vinn!

3
756

I Sverige frågar vi ofta löpare vad de gör på milen. Motsvarande fråga i England är vad de gör på 5 k. Varför? Jo, för varje lördag springer hundratusentals människor ett parkrun i England. Fem kilometer är en sträcka som de flesta klarar av, och vi som vill driva ett hälsosammare samhälle genom ökad rörelse slår nu ett slag för detta genom att arrangera Spring Parkrun klockan 09:30 den 9 april över hela Sverige. Det är ett samarbete mellan Parkrun Sverige och magasin Spring.

Parkrun finns på cirka 2 000 olika ställen i 23 olika länder runt om i världen. I Sverige kommer det den 9 april att finnas tio lopp, tre i Stockholmsregionen (Haga, Kungsängen och Huddinge), två i Göteborg (Skatås, Billdal) och ett i Örebro, Linköping, Malmö, Uppsala, Växjö och Umeå (som startar i april). Se www.parkrun.se/events

Banorna är kontrollmätta, det är tidtagning och helt gratis. Ett fantastiskt sätt att stämma av och utvärdera sin träning med jämna mellanrum. Kul, motiverande och inspirerande, eller hur? Åk i väg med klubben, med dina kompisar eller själv. Det är så enkelt.

Innan du springer första gången ska du registrera dig, vilket man gör en gång på www.parkrun.se/register. Du fyller i ett kort formulär och ett mejl skickas till dig med en streckkod som du skriver ut på papper eller har i mobilen. Denna streckkod är allt du behöver ta med dig till parkrun och är nyckeln till cirka 2 000 event runt om i världen (samma streckkod fungerar alltså överallt i hela världen).

Men, nu pratar vi den 9 april, femkilometerns dag. Du laddar ner koden och beger dig till ett av de tio loppen. Alla som springer den 9 april kommer att få en fantastisk dag men också möjligheten att ladda ner senaste utgåvan av Spring som pdf, helt gratis. Vi kommer dessutom att ha en total prisutdelning, tiderna man får räknas om efter en tabell som bygger på din ålder, ett vedertaget system som finns över hela världen (WAVA omräkningstabell). De fem snabbaste får en trenummersprenumeration av magasin Spring.

Sedan kommer vi att lotta ut en massa priser. Vad sägs om:

  • 2 par Hokaskor, hoka.com
  • 20 romaner av Dekius Lack, Springa med vingar, bakhall.com
  • 20 utgåvor av magasin Spring
  • 5 friplatser till Sveriges vackraste maraton, Helsingborg marathon
  • 5 friplatser till halvmaran i Helsingborg som går samma dag, 3 september. Se: helsingborgmarathon.se
  • 10 par kompressionsstrumpor från Gococo, gococo.se
  • 3 koppningskit: två statiska koppar, en dynamisk kopp och olja. bycuram.com
  • 8 plattor med Vitamin Well-dryck, vitaminwell.com/sv/

Totalt är det alltså över 70 priser som ska lottas ut.

Parkrun i Örebro

3 KOMMENTARER

  1. Vill ha en sovmorgon när man är ledig, så 09:30 är alldeles för tidigt vet att många tycker lika……

  2. Can anyone come to the park run? I’m new to running and usually need a break about half way for some walking before continuing?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här