Springer Berlin Marathon för unga cancerdrabbade

0
54

Petra Ekenstierna ska den 27 september springa Berlin Marathon och hennes mål är att samla in 40000 kr till Ung Cancer.
ungcancer

Vem är Petra Ekenstierna?
– Jag är en ung vuxen 32 åring som idag laddar mina batterier i träningen. 2011 fick jag beskedet att jag hade livmoderhalscancer och under operationen hitta dom spridning till lymfkörtlarna vilket resulterade i strålning och cellgiftbehandling. Nedbruten psykiskt och fysiskt bestämde jag mig för att tag i min fysik och löpningen blev min och min mans terapi och rehabilitering.

Hur har löpningen sätt ut sedan du började ta dig tillbaka?
– 2012 försökte jag mig på 2km löpning som slutade med att jag kräkte. Fysiken var på 0. Maj 2013 sprang jag mina första 5km efter att en kollega tvångsanmält mig till Blodomloppet. På hösten samma år sprang jag min första mil. Ett år senare hade jag som mål att ta mig igenom ett halvmara vilket jag också gjorde i maj månad 2014.

ungcancer2
Hur har 2015 sätt ut för dig?
– Detta året gav Sportamore biljetter till Ung Cancer för att drabbade skulle få springa Icebugxperience vilket jag nappade på och hopppades på att ta mig igenom alla etapperna, vilket blev till förvåning när jag efter sista etappen insåg att jag tagit hem segern och vann damklassen :)

Nästa mål blev att 2015 springa Berlin Marahton som skulle bli mitt längsta lopp, men i maj detta året fick jag en sista minuten biljett av en vän till BUM45 som jag inte kunde motstå och i mål kom jag :)

Jag kommer även nu till helgen att åka till Rumänien och springa Transylvanien Trail Run.

Vad är Ung cancer?
– Ung Cancer arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för unga vuxna cancerdrabbade. Deras uppgift är att se till att alla unga vuxna cancerdrabbade ska få den hjälp de har rätt till och allt stöd de behöver. Ingen ska någonsin behöva känna sig ensam.

Vad har Ung Cancer betytt för dig?
Ung Cancer har motiverat mig och bidragit till min träning. Ung Cancer sprider ljus när livet är som mörkast och Ung cancer bär en på ens axlar när benen ger vika.

Hur fick du idén till din insamling?
– Tanken om att jag kunde samla in pengar samtidigt som jag springer Berlin Marathon slog mig när jag var ute på ett långpass för ett par veckor sedan och just då var det många tunga tankar i skallen
och när jag kom hem verkställde jag min tanke och nu är insamlingen igång:)

Målet med detta är att samla in pengar till fler unga cancerdrabbade så att dom kan få hjälp med rehabilitering, aktiviteter och samtal. Samtidigt så kanske jag kan vända min dystra mörka cancer tankar till något positivt att för varje kilometer till jag orkar springa bidrar jag med 1000 extra kr till andra drabbade.

Du hittar insamling här!

Vi önskar Petra stort lycka till!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här