Starka kvinnor!

  2
  472

  Spring har inget genusperspektiv utan utgår från intresset och livsstilen löpning. Vi vill dock alltid ha en bra mix på innehållet och en regel är att varannan 24 timmars profil är man och varannan är tjej. Sedan blir en del nummer mer eller mindre män vs kvinnor. I nästa utgåva kommer du träffa en rad starka tjejer.

  Senad Suhonjic vår skribent som älskar att lyfta fram löpningen i Dalarna har denna gången träffat Anna Utter, enligt honom den hårdaste av hårda jävlar. Annas svar på frågan varför du börjar springa säger en del om denna kvinna:

  –På grund av överrörlighet så kunde jag inte springa när jag var yngre. Eftersom jag är klassad som multisjuk med bland annat Ehlers-Danols syndrom som är en bindvävssjukdom, hypoparatyreoidism, epilepsi, Cancer sedan 2010, en okänd nervsjukdom som går i skov vilket orsakar att muskler och nervbanor ”slocknar”, en rad olika allergier som aldrig ger med sig för att nämna något så förstår du med all säkerhet att det var svårt att ens tänka tanken ”löpning”. Efter Cancerbeskedet 2010 började jag styrketräna rätt rejält i hopp om att stärka upp en förtvinande och mager kropp. Då Covid-19 gjorde intåg i Sverige så stängde gymmen och jag bestämde mig för att prova, med betoning på prova springa tillsammans med min hund Hero.

  Ingressen till artikeln om Anna Utter

  Hur det går med Annas löpning kan ni läsa om i nya Spring som kommer i början av juli. Prenumerant blir ni här: https://preno.se/spring/

  Andra intressanta kvinnor ni kommer få träffa är Sanna Mustonen som är 24 timmars profilen, hon springer på lördag Stockholm marathon och är absolut en medaljkandidat på SM. En annan tjej som springer på lördag är Liduina van Sitteren som verkar vara i sitt livs form, varför? Och i arbetet med klubben Simlångsdalen träffar vi ännu en tjej som springer i Stockholm på lördag, Helen Hallgren.

  Ni får också ta del av Frida Södermarks resa till SM 100 km och reflektioner efter loppet.

  En annan stark kvinna är Anna Wärmländer, hennes resa mot sitt första 100 miles lopp visar en galen målmedvetenhet och envishet. Och, har ni hört talas om Maria von Schmalensee?  Om inte, då har du ännu en anledning att bli prenumerant.

  Och, värt att veta – det finns en rad förmåner också: https://springlfa.se/klubben/

  2 KOMMENTARER

  1. jisses snart kommer de rullstolsbundna att bli ironman hjältar

   inflationen i ”hur JAG kom över döden” journalismen vet inga gränser

   vad är syftet med dessa artiklar ge dåligt samvete till oss som är friska
   och som borde jogga var dag…..

   löpsedelsreklam kallar jag det för

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här