Storsatsning på nytt stafettlopp i Norrköping

0
140

Varför finns det ingen stafett i Östergötland som avgörs under festliga former och riktar sig mot företag och föreningslivet där verkligen alla kan vara med? Den frågan ställde sig löparvännerna Mikael Grip och Stefan Fransson och startade Sandbäckens Norrköpingsstafetten.

Vad kan väl vara roligare än att växla över stafettpinnen i ett härligt stafettlopp. Den 7 juni har ni chansen i Sandbäckens Norrköingsstafetten. Foto: Magnus Andersson

– Det tog inte lång stund för oss att göra slag i saken och börja jobbet med att hitta de samarbetspartners vi ville ha med oss på den här resan. Vi är tacksamma att så många företag tror på det här redan från start, säger Stefan och nämner Sandbäckens Rör som är titelsponsor de närmaste tre åren.

Varför i Folkparken?

– En fantastisk arena, där vi gjort en grym bana där det är lätt att följa deltagarna. Löparna kommer att möta varandra flera gånger och banan är dragen så nära start, växling och mål som det bara går. Dessutom blir det extra trevligt att njuta av picknicken i gröngräset, berättar Mikael.

Start-växlingar och målgång kommer att ske på en stor grönyta i Folkparken. Där det också kommer att delas ut nyttiga picknickpåsar från ICA Kvantum Mirum Galleria till alla lag efter att alla också har fått en läcker medalj, som Ramudden sponsrar, runt halsen.

Varför 4×4 km?

– Att vara fyra personer i ett lag tror vi är lagom. Då kan också mindre företag dra ihop lag. Fyra kilometer är lagom långt. Är du en bra löpare så kan du ligga på ganska hårt och är du inte lika snabb så är det ändå en distans som alla klarar av. Sedan ligger det ju också väldigt rätt i munnen, 4×4 km.

Fiskeby Board gör det möjligt för alla skolelever i Norrköpings kommun att delta i Sandbäckens Norrköpingsstafetten helt gratis.

– Ett grymt samarbete där vi via alla skolor i kommunen ska få så många elever i rörelse som det bara går. Som arrangör har vi tagit kontakt med skolledningen i kommunen som ställt sig positivt till att marknadsföra eventet bland kommunens skolelever. Det är likadant att alla kan vara med. Vill man gå första sträckan gemensamt i ett lag så går det bra.

Varför har ni bestämt den 7 juni som datum för loppet?

– Vi tror det är ett perfekt datum. Det är veckan innan skolorna slutar och några veckor innan midsommar när semesterperioderna för företagen börjar. Sandbäckens Norrköpingsstafetten blir ett gyllene tillfälle att samlas för företagen och göra något roligt tillsammans innan semestern.

Stefan Fransson och Mikael Grip älskar löpning och har skaffat sigh rutin från att driva andra arrangemang. Nu går de också allin när det gäller nya Sandbäckens Norrköpingsstafetten. Foto: Magnus Andersson

Vilka klasser finns det?

– Herr, dam och mixed med tidtagning, herr, dam och mixed utan tidtagning samt en gåklass där man gemensamt i laget går första sträckan tillsammans. I mixedlagen kan man blanda hur man vill, bara det är minst en dam och en herre med i laget.

Så alla kan vara med?

– Ja, verkligen. Att gå fyra kilometer kan förstås de flesta göra. När man dessutom kan göra det tillsammans blir det ännu roligare och enklare. Men visst kommer tävlingsinstinkten att vara hög hos många. Inte minst blir det spännande med alla företag som utmanar varandra. Det lär också komma en hel del klubblag som ser en prestige i att kämpa om segern. Att springa för ett lag med en stafettpinne i handen ger en speciell känsla och tävlingsnerv.

Varför heter loppet Sandbäckens Norrköpingsstafetten?

– Sandbäckens Rör är titelsponsor. Att ha Norrköping med i namnet kändes självklart från början. Dels är vi stolta över Norrköping och vill fortsätta sätta kommunen på motionskartan, dessutom behöver inte deltagarna fundera på var stafetten går, ha, ha.

Vad kommer att utmärka eventet?

– Glädje, gemenskap, friskvård och motion är våra ledord. Att tighta till tävlingsområdet så mycket det går så att de som inte joggar eller kutar kan följa och heja på sina lagkompisar så bra det bara går. Vi har anlitat världens bästa speaker, Jessica Falkman, som kommer att kampera ihop med en riktigt duktig DJ. Vi kommer också att ha en hel del musikupplevelser och överraskningar utmed banan. Picknickpåsen kommer att hålla extra hög klass och det kommer att bli en härlig inramning.

Hur många lag tror ni kommer att stå på startlinjen den 7 juni?

– Någonstans mellan 200 och 250 lag, vilket blir 800-1 200 deltagare.

Både Stefan och Mikael har ett stort löparintresse och driver OMT Finspångs Stadslopp tillsammans med Finspångs SOK. Mikael driver också Atea Norrköpings Stadslopp tillsammans med Tjalve IF Norrköping och är även redaktör för löparsajten Springlfa.se

Till loppets hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här