Sub-30 av Johan Larsson i Sylvesterloppet

  0
  91

  Johan Larsson är tillbaka på allvar. Det visar hans grymma tid när han vann Sylvesterloppet i Helsingborg.

  Johan Larsson sprang under tre minuter per kilometer när han vann Sylvesterloppet i Helsingborg. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Ni har kunnat följa Johan Larssons karriär här på Springlfa.se under åren. Framgångar har blandats med rejäla bakslag. i Johans egen blogg här på sajten har ni läst om en elitsatsning som spårade ur och gav sjukdomar som fick Johan att lägga ned elitsatsningen. Nu är han tillbaka med en sundare inställning och formen verkar det sannerligen inte vara något fel på.

  – Jag är så glad och tacksam över att jag är där jag är idag. Formen är kanske den bästa jag haft hittills i löparkarriären, säger Johan efter att ha vunnit Sylvesterloppet i Helsingborg i överlägsen stil med 29.38.

  Tvåan Klas Johansson, Vegan runners, blev distanserad med drygt tre minuter.

  29.38 är den näst bästa tiden Johan, som numera tävlar för Malmö AI, gjort på tiokilometer landsvägslöpning. 2015 vann han ett lopp i Ystad med 29.34.

  Hur Johan har förändrat sin träning kan ni läsa om i hans senaste blogginlägg.

  Det första stora målet för Johan Larsson 2018 är Sevilla Marathon den 24 februari där han siktar mot sub 2.18 i sin maratondebut.

  Damernas tiokilometer vanns av Annelie Blomquist, IS Göta, med 41.05. Anna Bjurman, IS Göta, segrade i femkilometersloppet med 18.09. Herrsegern gick till Felix Alnervik, IS Göta, med 19.41.

  Arrangörsklubben IS Göta kunde räkna in 270 deltagare..

  I Vallentuna avgjordes Nyårsloppet där tävlingsklasserna handlade om fem kilometer. I damloppet segrade Mikaela Larsson, Spårvägens FK, med 17.47 närmast före Lisa Ring, IK Nocout.se, med 18.11. I den svenska årsstatistiken på maraton är Lisa etta och Mikaela tvåa.

  Herrloppet i Vallentuna vanns av Mohammad Reza, Spårvägens FK,  med 15.24. Nyårsloppet hade sammanlagt 366 löpare i mål.

  Resultat, Sylvesterloppet, Helsingborg:

  Resultat, Nyårsloppet, Vallentuna:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här