0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Suldans superlopp på den klassiska banan

Suldans superlopp på den klassiska banan

Förra helgen slog Suldan Hassan, Ullevi FK, en drömgräns som många löpare jagat sedan 1970-talet.

Suldan Hassan, visade riktigt bra form när han sprang ”Skatås-åttan” på 22.14. Arkivbild: Deca TextBild

“Skatås-åttan” är ett klassiskt löpartest i Göteborg, exakt 7 777 meter långt som fungerat som testbana under flera år.

Mustafa Mohammed hade det tidigare rekordet med 23.01. Att gå under 23 minuter är ett mål som löpare jagat både före och efter Mohammeds insats.

Suldan krossade Mohammeds rekord och sprang i mål på 22.14 på den kuperade banan.

– Jag sprang snabbare än vad jag någonsin gjort. Väldigt roligt nu när det inte finns några tävlingar att vara med i. Jag hade det här som ett testlopp och det var väldigt roligt att få ett så starkt kvitto på att träningen jag håller på med är rätt. Det gör att jag kan hålla motivationen uppe ännu mer, säger Suldan Hassan.

Varför kom det här superloppet just nu?

– Jag har ytterligare ett år med bra träning i mig. Håller man sig skadefri som jag fått göra så är det naturligt att man går framåt. Jag har haft en helt annan stabilitet i min träning sedan 2018 utan några större avbrott. Jag har kunnat lägga ner det hårda arbetet varje vecka.

Hur tänker du framöver kring säsongen, med tanke på all osäkerhet?

– Det är jättesvårt, man vet liksom inte när säsongen börjar och som individuell idrottare är du van vid att ha kontroll över saker och ting, det har man inte nu. Så vi tränar på och hoppas det vänder. EM i Paris i augusti är inte inställt än, så förhoppningsvis kan det bli av.

Suldan Hassan var Sverige-etta på 5 000 meter förra året med 13.31,35. Han var också Sverige-tvåa på 3 000 meter med 8.02,30.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,659FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Växelbruk

0
Det är väl lite si och så med löpningen just nu, veckomängden är nere på ensiffriga nivåer i kilometer räknat. Jag är väl hyfsat...

Racerapport MLM Maraton

November drain

- Annons-

PODCAST

X
X