Svenskt rekord av Andreas Kramer!

  0
  92

  Andreas Kramer gillar Tingvalla i Karlstad. Svenskt rekord förra året på 800 meter i GP-galan och nytt svenskt rekord i år igen.

  Andreas Kramer sänkte sitt eget svenska rekord på 800 meter med en tiondel vid GP-tävlingarna i Karlstad. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Sävedalens Andreas Kramer kom lite trångt till i starten och positionerade sig på femteplats under det första varvet. Haren passerade 400 meter på 50.21, med Andreas sekunden bakom. Vid 500 meter ökade Andreas trycket i steget och tog in på det övriga fältet, som bland annat bestod av kenyanska världslöpare som Cornelius Tuwei och Antoine Gakeme.

  På upploppet var Tuwei och Gakeme chanslösa och Andreas Kramer vann på nya svenska rekordet 1.45,03. Tuwei slutade tvåa med 1.45,47. Kalle Berglund, Spårvägens FK, som är EM-klar på sin favoritdistans 1 500 meter, satte nytt personligt rekord med 1.46,63, vilket räckte till en femteplats.

  Kramers 1.45,03 är en förbättring av sitt egna svenska rekord med en tiondel och lovar förstås mer inför EM i Berlin som snart startar.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här