Svenskt rekord av Meraf Bahta

  0
  102

  Meraf Bahta tog tillbaka det svenska rekordet på tio kilometer landsväg när hon slutade tvåa i norska Hytteplanmila.

  Svenskt rekord av Meraf Bahta på tio kilometer landsväg. Arkivbild: Deca Text&Bild

  I mars 2016 sprang Meraf på 31.26 i Casablanca, Marocko. En tid som inte godkändes på grund av oklar bansträckning. Bland annat fanns det möjligheter att gena, vilket dock inte Meraf ska ha gjort. Hur som helst. Tiden godkändes inte som svenskt rekord.

  Istället sprang Sarah Lahti, Hässelby SK, på 31.52 i Berlin i oktober förra året. En tid som gällt som svenskt rekord fram tills idag.

  I snabba Hytteplanmila stod Meraf och norskan Karoline Bjerkeli Grövdal i en klass för sig. Vid fem kilometer var duon tillsammans och passerade halvvägs på 15.45. På de sista fem kilometerna var Grövdal den starkaste och vann loppet med 31.25. Den avgörande fartökningen satte norskan in strax efter åtta kilometer.

  Meraf sprang i mål som tvåa med nya svenska rekordet 31.44.

  Samrawit Mengsteab, klubbkompis med Meraf i Hälle IF, slutade sjua med 34.19. Carolina Johnson, Linköpings GIF, noterade 36.13 på 18:e plats.

  Okubamichael Fissehatsion, Tjalve IK, vann herrloppet med 29.08. Fyra sekunder före Asefa, Ullevi FK. Robert Alexandersson, Hälle IF, kom på 13:e plats med 31.19.

  Resultat, Hytteplanmila:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här