Tävlingsdebut i Sollefteå

0
126

Broloppet 2015

Spenderar min semester i ljuvliga Höga Kusten och njuter av fin löpning i underbar natur här uppe. Hittills har jag hunnit med en härlig flora av varierade träningspass och faktiskt också gjort årets tävlingsdebut. I söndags begav jag mig en bit in i landet för att springa det alltid lika välarrangerade Broloppet i Sollefteå. Årets första tävling för min del kom sent på säsongen eftersom jag dragits med en enträgen höftskada hela vintern. Våren har präglats av en hel del rehab, simning och cykling med stegvis ökande löpträning. Har tacksamt kunnat köra på rätt bra med löpningen senaste månaderna och känt att ett millopp i juli blivit en alltmer realistisk målsättning.

I söndags var det alltså äntligen dags, jag stod på startlinjen med ett stort leende på läpparna och lätt pirr i magen då jag kände mig ovanligt osäker på formen. Broloppet är en trevlig milslinga som utgörs av två varv på en ordentligt kuperad 5k-bana, mestadels asfalt men även lite inslag av grus och stig. Mitt mål var att ligga runt 4:00-tempo i nedförsbackarna och 4:30-tempo i uppförsbackarna, de flacka partierna är få och korta så på det stora hela borde jag landa på ca 4:15 med planerat upplägg. Jag gick ut den första måttligt backiga kilometern på 4:15 och kände direkt att kroppen svarade fint, farten fanns i benen och höften trilskades inte ett dugg. Sprang om en stor klunga i första långa uppförslutet på kilometer 2-3 och landade första varvet på strax under 21 minuter. Andra varvet gick fortsatt bra i motlut, men jag tappade lite återhållsamt fart i nedförsbackarna och korsade till slut mållinjen på 42:58. Det gav mig en 6:e plats bland damerna och jag känner mig nöjd. Det gav ett rätt fint formbesked inför höstens lopp och framför allt är jag oerhört glad över att åter vara igång med tävlandet och att kunna springa utan smärta. Tackar kroppen för fint samarbete och önskar er alla stort lycka till med sommarens tävlingar runt om i landet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här