Linus Rosdal långt framme på Bornholm

  0
  235

  Maratonsträckans 4,2 mil indelad i fem tuffa dagsetapper. Det är vad Etapp Bornholm handlar om.

  DSC_1884
  Linus Rosdal gjorde en stark insats när han klarade en sjätte plats i Etapp Bornholm. Arkivbild: Mikael Grip

  På fredagen avslutades etapploppet som startade i måndags. I herrklassen hade William Morwabe, Köge Atletik, och Abdi Hakin Ulad, New Balance/Team Kaiser Sport, länge en spännande sekundstrid om förstaplatsen.
  Dagsetapperna är indelade i olika katergorier med olika längder och olika underlag. På andra etappen handlar det till exempel om strandunderlag och på den fjärde etappen gäller det att behärska kuperad bergsterräng.
  Det var på den fjärde etappen som William Morwabe avgjorde till sin fördel. Efter fredagens avslutande tio lättlöpta kilometer stod den vackert löpandes kenyanen som slutsegrare med tiden 2.08,15. Tvåa slutade Ulad med 2.08,44. För segern belönades Morwabe med 25 000 danska kronor. William Morwabe försvarade därmed sin seger från förra året, då han inte var lika pressad och vann med tiden 2.11,22.

  DSC_4221
  William Morwabe vann Etapp Bornholm. Arkivbild: Mikael Grip

  Linus Rosdal, KFUM Örebro Friidrott, tog en meriterande sjätte plats i det vassa startfältet med tiden 2.17,57. För den insatsen belönades Linus med ett par nya löparskor.
  Anton Rehn, Högby IF, slutade tolva med 2.23,15.
  Damklassen vanns av Anna Holm Baumeister, Viking Atletics, med 2.27,16 närmast före Simone Glad, Odense Atletic, 2.29,36.
  Systrarna Charlotta och Elisabet Karlsson sprang nästan jämnt. Liten fördel till Charlotta som noterade en 16:e plats med 2.57,21 mot Elisabets 2.59,09 på 18:e plats.

  Resultat:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här