Tävlingsrapport Stockholm Trail

0
127

Redaktionen fick en kort rapport från Stockholm Trail 2016.
ING_2010

Söndagen den 12 juni genomfördes Stockholm trail med närmare 600 deltagare. Banlängderna var 5, 10 och 21 km. Loppet genomfördes söder om Stockholm i natursköna Nackareservatet med start och mål vid Hammarbyhöjdens IP. Tävlingen genomfördes under soliga förhållanden med bra löptemperatur.

I år genomfördes också för första gången Mintrail, ett lopp för barn 4-8 år som fick springa en bana om 400 meter genom enklare kuperad skogs och parkmark. Anmälningsavgiften från Minitrail skänktes oavkortat till Hjärtebarnsfonden.

Minitrail blev en succé
Först ut på dagen med start klockan 10.00 var Minitrailet. Nästan 40 barn deltog och många föräldrar sprang med sina barn runt banan. Solen sken och så gjorde även barnen som tyckte loppet var väldigt roligt. Loppet gick utan tidtagning och alla barnen fick medalj, saft och bulle vid målgång!

Halvmaran inledde årets Stockholm trail
Klockan 11.00 gick startskottet för de löpare som sprang 21 km. Det som väntade dem var Stockholms trails genom tiderna tuffaste bana. Utmaningen låg i att en del av banan snitslats off road, det vill säga utanför stigar genom skogsmark. Banan bjöd även på ett flertal branta backar och många höjdmeter att ta sig genom. Förutom krävande terräng bestod banan även av vackra partier med utsikt över sjöar. Herr och damklass sprang ut samtidigt och vinnaren i herrklassen blev Daniel Nilsson från Leckeryd Svarttorp SK på 1:37:10 och i damklassen Riina Kuuselo på 2:06:50. En stark prestation av båda dessa löpare!

Tuff avslutning i samtliga klasser
Samtliga banlängder avslutades genom att springa upp för Hammarbybacken. En skidbacke med en fallhöjd på cirka 90 meter med storslagen utsikt över Stockholms innerstad.

trail_2016_skog

mer info, se www.stockholmtrail.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här