Dagens Springmedlem…

0
13

Här kommer en ny utvald medlem, Simon Wikstrand från Helsingborg.

Foto 2016-05-14 16 53 49

Det är några år sedan jag blev kontaktad av Simon och hans svåger Andreas, de ville diskutera en idé med mig. Från det mötet så har Simon varit en inspirationskälla för mig, den energin, den blicken – han vet vad han vill och han går all in i projekten, jakten på tider, upplevelser, etc. Att Simon blev en del av IS Göta har även gjort att jag kunnat följa hans utveckling som löpare, från första innepasset där han överraskade alla, till sub 35 på milen och nu sub 1:20 på halvmaran. Att se Simons namn i inkorgen över medlemmar var otroligt kul och hans engagemang över svensk löpning lyser genom i hans svar.

Vad säger du om 2016 så här långt?
Löparåret 2016 hittills tycker jag har varit riktigt bra, både på ett personligt plan och för svensk löpning överlag. Sarah Lahti är väl den som är mest intressant just nu men även Meraf Bahta, Johan Rogestedt, Lovisa Lindh, Micke Ekvall mfl. Svensk löpning känns just nu väldigt spännande. För egen del tar jag fortfarande steg framåt i utveckling och även om det är på motionärsnivå är löpning och träning en central del av vardagen. Jag har haft en bra kontinuitet i löpningen och tävlandet och tycker att jag tagit ett betydande steg i att bli stabil på vissa tider vilket känns väldigt kul.

Vad står på agendan framåt, vad fokuserar du på?
Jag klarade ett långsiktigt livsmål nu i lördags faktiskt med 1:19.29 på Linköping halvmaraton. Målet har varit under 1:20 och även kvalgränsen till New York Marathon som jag varit ute efter i två år. Så det känns riktigt bra men samtidigt kändes loppet så pass bra att jag vet om att det finns mer att hämta. Så hungern är det inget fel på, den känns större än någonsin. Så nästa mål blir att slipa mitt PB på milen (nuvarande 34:59) och långsiktigt under nästa år att springa på 33:59.

Du har gått med i springklubben, varför?
För min del handlar det främst om två saker, den ena har att göra att jag jobbar i branschen (Tävlingsledare för Helsingborg Marathon) och behöver hålla mig uppdaterad om vad som händer inom Svensk löpning. Den andra delen är ett stort intresse för statistik och löpning i just Sverige. Jag tycker bevakningen och rapporteringen från lopp i Sverige och svenska löpare utomlands är otroligt ambitiös och imponerande. Som statistiknörd med löpintresse så är det väldigt tillfredsställande att kunna följa alla våra Svenska löpare på detta sätt.

Tack Simon säger vi på Spring och önskar dig lycka till i jakten på 33:59 Spring föreslår att du gör precis som Simon, tecknar ett medlemskap på http://spring.pren.nu/.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här