Toppkänsla inför Österåkersmilen

0
38

Lördagen 11 juni är det dags för Österåkersmilen i Stockholm, ett lopp som Springlfa.se hårdbevakar på plats. Vi har checkat läget med Cecilia Arvidsson från en av de två arrangörsklubbarna.

Att dricka vatten under ett lopp kan vara nog så viktigt. Foto Mikael Grip
Kanske blir det varmt i Österåkersmilen även i år. Arkivbild: Mikael Grip

Hur är känslan inför årets lopp?

– Känslan är toppen. Det är ett positivt gäng som jobbar för fullt med planeringen för att vi ska få en rolig och välfungerande dag tillsammans.

Vilka distanser är det som erbjuds och varför?

– Loppet med högst antal deltagare är på 10 km, men det erbjuds även klasser med distanser mellan 1 och 5 km uppdelade i klasser för barn, ungdomar, vuxna samt även seniorer. Att vi har så många klasser är för att vi vill ha hela arrangemanget som en folk- och familjefest. Det ska upplevas som möjligt för alla som vill delta.

Vad utmärker Österåkersmilen?

– Det är en snabb och vacker bana som går långa sträckor längs kanalen. För loppet på 10 km är varvningen belägen vid start- och målområdet vilket gör det väldigt publikvänligt.

DSC_4646
Många barn är med och springer i Österåkersmilen. Arkivbild: Mikael Grip

Hur ser anmälningsläget ut jämfört med samma tid förra året?

– Vi har ungefär samma antal anmälda som den här tiden förra året.

Hur många deltagare hade ni förra året och siktar ni på att slå det i år?

– Vi hade runt 1 100 deltagare förra året. Vi siktar alltid på fler löpare! Vi hoppas att fler hittar hit och får njuta tillsammans med oss av denna trevliga tillställning!

Hur ser det ut på elitsidan? Några namn klara?

– De flesta elitlöpare anmäler sig i sista stund. Redan nu vet vi att på herrsidan kommer Abraham Adhanom att vilja försvara titeln från förra året. Han kommer att möta stort motstånd från Nasir Dawoud som har som målsättning att slå Abraham och hans fantastiska banrekord på mäktiga 29.35. Förra årets vinnare på damsidan, Dace Landström, har i år valt att anmäla sig till sträckan 5 km.

DSC_5354
Kan Abraham Adhanom försvara sin titel från förra året. Arkivbild: Mikael Grip

Några nyheter i år?

– Seniorlunken är en ny klass för i år, något som är efterfrågat av SPF. I övrigt är det samma upplägg som det varit de senaste åren. Vi är ju även tillbaks på en lördag som traditionen bjuder efter att förra året kört en fredagskväll.

Hur nära inpå start kan man anmäla sig?

– Senaste ordinarie anmälan ska vara oss tillhanda senast den 5:e juni. Efteranmälan kan göras på tävlingsdagen senast 30 minuter före loppets start.

Lycka till den 11 juni!

– Tackar.

Till Österåkersmilens hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här