Träningskläder för den växande magen…

0
61

Många gravida får foglossning, ont i ryggen, kramper i vader och svullna fötter. Förutom dagliga kräkningar de första 14 veckorna och känslan av ha svårt att andas när halsen av någon anledning stänger sig så har jag varit förskonad från många ”problem”, speciellt nu under andra trimestern. Istället har jag kunnat fokusera på lyxproblemen, som tex att hitta träningskläder som passar den ständigt växande kroppen. Att hitta kläder som passar är inte alltid lätt. Just nu känns det som om magen växer varje dag, vilket är så klart väldigt positivt. De kläder som passade igår är i vissa fall helt enkelt för små idag. Helt enkelt vanliga lyxproblem!

Jag har aldrig gillat att ha träningstajts eller sport-bh’ar som sitter åt för tajt. Oavsett om jag är gravid eller inte. Jag har under åren dragit och förstört resårbanden i midjan på åtskilliga träningskläder för att de inte ska sitta för tajt. Nu när jag är gravid så har jag nästan blivit ännu mer känsligare, vilket säkert är naturligt. Det är inte jätteskönt när det klämmer åt magen. I början funkade mina vanliga shorts men på senare tid så känns de inte alls bra. Som tur var hittade jag ett par korta tajts från H&M’s träningssektion, för icke gravida. Vilken tur! I normala fall skulle jag aldrig köpa träningskläder från Hennes and Mauritz. Men desperate times call for desperate measures. Det som är så bra med dessa tajts är att de går upp högt i magen samt man kan vika ner dem om det är mer bekvämt, en annan fördel är de var billiga. Jag  har redan fått uppgradera till ett par nya tajts i större storlek, vem vet hur många som behövs innan magen har växt klart?

hanna_bartholomew_posts20150524

Jag försöker hålla igång med träningen på de sätt jag kan. Dock blir det nog ingen mer löpning förrän efter förlossningen. Senaste jag sprang så kändes det helt enkelt inte bra, då finns det ingen anledning att pusha kroppen. Att lyssna på kroppen är viktigare än någonsin. Tajtsen har istället fått testa på att köra styrka, cross-training och cykelpass. På senare tid har jag även testat på trappmaskinen på gymmet. Jag har aldrig sett något liknande – den ser verkligen ut som en riktigt trappa som rör sig. Sjukt jobbigt är det. Svetten bara rinner och den är riktigt bra träning för baksidalår och rumpan.

Det enda negativa med byxorna är att de är sjukt varma. Dess andningsförmåga är nog inte det bästa men samtidigt kanske det inte är byxornas fel. Sen jag blev gravid är jag väldigt varm hela tiden. När kollegorna på jobbet fryser för att ventilationen pumpar ut kall luft så går jag runt i linnen och nästan svettas. Nu är jag i vecka 25 och kroppen ändras som sagt hela tiden, så jakten på sköna träningskläder får helt enkelt fortsätta ett tag till! :)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här