Utbilda dig till löpcoach

0
252
urbantribes
Foto: Urban Tribes

Urban Tribes har utbildad löpcoacher sedan 2012 och var först ut i Sverige med dessa utbildningar. Nu är det kanske din tur att ta steget och jobba med löpningen?

I början av året var Spring på plats för att se hur det går till när Urban Tribes utbildar nya coacher inom löpning. Utbildningen är uppdelad i två olika steg där steg 1 har fokus på gruppträning och steg 2 är individanpassat.

Läs mer: Urban Tribes utbildningar

urbantribes2
Foto: Urban Tribes

Under ett par intensiva dagar träffades vi ett gäng lika nördiga löpare som vi själva och varvade teori om allt från programskrivning, löpskolning, coachning till vanligaste skadorna som kan uppkomma med praktiska övningar där vi coachade varandra under korta pass och fick en grundlig genomgång av plyometrisk träning – spänstträning.

Lördag – Dag 1

På den första dagen drar vi igång direkt med att gå igenom klientklassificering. Vad har kunden för träningserfarenhet och hur ska vi lägga upp träningen för just den individen. Vi får öva på intervjuer och även lägga upp ett kort individuellt träningsprogram efter den personens behov.

Vi går även igenom hur man analyserar olika löptekniker och hur man kan hjälpa dem till ett effektivt löpsteg.

Dagen avslutas utomhus där vi går två och två håller ett kort individuellt träningsprogram och där vi får feedback från Urban Tribes coacher på vad vi ska tänka på.
ut

Söndag – Dag 2

Söndagen är minst lika intensiv som lördagen och stora delar handlar om att planera och skriva träningsprogram. Vi går även igenom återhämtning, överträning, alternativ träning och spänstträning.

Dessutom hinner vi med en del muskelanatomi och enkel skadelära innan vi avslutar med plyometrisk träning.

Helgen är intensiv med givande tillsammans med andra nördar som älskar löpning. En bra kurs om du vill jobba med löpning eller bara vill nörda in dig i ännu mer kunskap.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här