Vår och sommarläsning

0
94

Det var 2016 jag första gången fick en roman av Dekius Lack i mina händer, boken Springa med vingar slukade mig fullständigt. Det handlade om en löptur mellan Lund och Aten under 80 dagar. Karaktärerna som sprang tillsammans språkade en massa om vad som händer under en sådan strapats, så utöver att man fick vara med under deras löpning lärde man sig en massa om kroppens hantering av ultralöpning. Författaren Dekius Lack är själv en hängiven ultralöpare och har efter den första boken fortsatt skriva om långa löpningar.

Nu har förlaget en vårkampanj på böckerna, du får 25:- rabatt per bok med koden SPRING fram till den sista maj. Kolla in böckerna här: https://www.bakhall.com/kategori/l/loparbocker

Kort om böckerna:

Springa med vingar

Kristoffer och Martin hittar sin gemensamma barndomskompis Tommy i hårt nersupet skick. Ett projekt att rädda honom växer fram – att springa 270 mil från Lund till Aten. Det blir en fascinerande och gripande löpning under nästan 300 sidor där det är nästan omöjligt att sluta läsa. Har du en runstreak, ta löpturen innan du börjar läsa.

När natten kommer är vägarna mina

Kristoffer skiljer sig och för att hitta något att fylla tomrummet med beslutar han sig för att springa ner till sin kompis Mary som ska gifta sig i Salzburg. Resan inleds med att han blir rånad så det blir en galet tuff löpning i princip helt utan pengar på fickan. Dessa två första böcker kan man läsa fristående men det finns detaljer som gör att det är trevligt att läsa dem i ordning. Båda böckerna är samtidigt guide- och inspirationsböcker till ultralöpningen.

Löparnas guide till galaxen

Nu ska Kristoffer och hans vänner springa nästan 2 000 mil längs den 40:e breddgraden; det behövs 20 par löparskor. Distansen är inte den enda utmaningen utan det uppstår en rad incidenter som alla måste lösas för att komma i mål med projektet. Boken är precis som de tidigare en skön blandning av frihet, kärlek, löpning och en rad intressanta reflektioner och frågeställningar som ställs på sin spets när utmaningarna ter sig omöjliga.

Utsikt från ett tolv meter högt berg

Kristoffer reflekterar över livet, kliver tillbaka och funderar på olika perspektiv. Detta gör han helst från toppen på ett berg, men då han bor i Lund blir det från toppen av Sankt Hans backar som enbart är 12 meter höga. Det blir inspirerande reflektioner där återigen fysiologisk kunskap blandas med roliga, dråpliga och spännande händelser i en långlöpares liv.

Den gamle och stormen

I denna bok får vi träffa en ny karaktär, Santiago. Santiago är en väldigt gammal före detta löpare som med ena foten i graven bestämmer sig för att göra comeback. Det var länge sedan han sprang och han lever ensam med sporadisk kontakt med familj och vänner. När det går upp för människor i hans umgängeskrets att han tränar inför ett trettiomilalopp vaknar de och alla blir väldigt oroliga och försöker stoppa galenskapen.

Vill du ha ännu mer läsning? Beställ en PDF av senaste magasin Spring – endast 50:- och du får 200 sidor svensk löpning. Swisha till: 1235276712. Mejla bg.nilensjo@springlfa.se och du får magasinet i retur.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här