Världsklass av Lovisa Lindh på Stockholms Stadion

  0
  75

  Lovisa Lindh visade på nytt världsklass genom att sluta tvåa vid Diamond League-tävlingarna på Stockholms Stadion.

  Tufft, tufft in på upploppet där Lovisa Lindh höll stora delar av världseliten bakom sig. Foto: Deca Text&Bild

  I torsdags var Lovisa bara tre futtiga hundradelar från att radera ut Abeba Aregawis svenska rekord på 800 meter. Det nya personliga rekordet skrevs till 1.59,23 och det blev en fin fjärdeplats mot det meriterade startfältet.

  På ett soldränkt, men blåsigt, Stockholms Stadion var det återigen dags för 800 meter och Diamond League. Sett till personbästan hade Lovisa Lindh den näst långsammaste tiden i startfältet.

  Men formen den senaste tiden har sagt något helt annat. Så även nu. Lovisa startade på bana sju och fegade inte ur när hon skulle in på gemensam bana. Det blev en mindre hockeytackling som stoppade upp farten något.

  Första varvet passerades på 56.81 för främsta löpare, med Lovisa cirka en sekund bakom. En betydligt snabbare öppning än på Bislett för några dagar sedan. På bortre lång blev det kämpigt i motvinden på andra varvet. 600 meter passerades på 1.28,33.

  Lovisa har fått en kalasstart på säsongen. Foto: Deca Text&Bild

  In på upploppet tog OS-tvåan Francine Niyonsaba, Burundi, kommandot och vann med tiden 1.59,12. Bakom henne var det full kubbning om placeringarna, där Lovisa visade sin styrka och besegrade fyra löpare med personliga rekord på 1.57.

  Lovisa tog hand om andraplatsen med 1.59,41, närmast före Selina Büchel, Schweiz, som noterade 1.59,66.

  – Jag är jättenöjd med att känna mig så stark mot det här motståndet, sammanfattade Lovisa i SVT:s direktsändning.

  Meraf Bahta vann, Sarah Lahti slutade fyra och Linn Nilsson sjua på 3 000 meter. Foto: Deca Text&Bild

  På 3 000 meter satsade Meraf Bahta på att slå sitt eget svenska rekord (8.43). I värmen och i den stundtals tuffa motvinden gick inte det. Meraf vann efter en stark avslutning med 8.47,07 efter att ha spurtat ned etiopiskan Gebru.

  Sarah Lahti startade avvaktande, kom ifatt tätgruppen på den andra kilometern, och slutade på fjärdeplats med 8.54,95. Både Meraf och Sarah var fyra sekunder från sina personliga rekord.

  En storstilad insats gjorde Linn Nilsson, Hälle IF, som sänkte sitt personliga rekord med nästan 20 sekunder ned till 9.01,50 vilket räckte till en sjundeplats.

  Andreas Kramer slutade sexa på 800 meter med 1.47,35. Bara elva hundradelar från sitt personliga rekord. Andreas Almgren, har nyligen kommit tillbaka från ett årslångt skadeuppehåll och sprang i mål på 1.50,23. Loppet vanns av holländaren Kupers med 1.45,02.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här