Vinnaren till Uppsala Marathon

0
106

Den 28 oktober närmar sig, dagen då det är det dags för sjunde upplagan av Uppsalas egen löparfest och snart är det 1500 anmälda. Spring har lottat ut en plats till en deltagare men även egna deltagare på plats.

På halvmaran springer adept och skribent Joakim Cronwall som efter loppet kommer skriva en artikel som ni sedan kan läsa i utgåvan som landar i brevlådan i december. Vi har även satt ihop ett stafettlag som gärna utmanar övriga lag, vi tror på seger och utmanar alla andra lag med en liten morot. Alla lag som besegrar vårt magasin Spring lag får en 2 nummers prenumeration av magasinet, värde 175:-. Detta gäller om vårt lag kommer i mål, eventuellt DNS på grund av skada måste vi ha force majeure på. Men, toppa ert lag och utmana, alla i laget får en prenumeration. Vårt lags lagledare är Mikale Tisjö som både skriver i magasinet och bloggar på springlfa.se. I laget har han Maratonlabbets Johan Forsstedt och två maraton ikoner, Niklas Henningson och Patrik Eklund. Kan laget göra sub 2.20?

Vinnaren av startplatsen blev Daniel Pettersson från Göteborg.

Daniel under DHL Stafetten

Vem är då Daniel Pettersson?  

Jag jobbar på Tillväxtverket med EU-bidrag men är för tillfället utlånad till Skatteverket för att hantera elstödet till företagen. Vid sidan av arbetet är sport en stor del av livet och framförallt friidrott där jag är tränare för två av mina tre barn. Föreningen är IFK Göteborg och kul är att en dotter inriktat sig på kast och den andra på medeldistans.

Löparen Daniel då?

Löparen Daniel tränar på så mycket jag kan och hinner med vilket innebär cirka 6 pass i veckan och runt 8 mil. En meniskskada förra hösten gjorde framtiden osäker men som tur är kan jag springa för fullt igen sedan i april vilket gjort att formen sakta men säkert kommit tillbaka. Avslutade min aktiva löparkarriär för runt 15 år sedan men jag gillar att träna vilket bidragit till att jag fortsatt men löpningen. Tränar för det mesta ensam då kalendern ofta är full med annat.

Vad drev dig att söka startplatsen?

Jag har inte haft tid att tävla så mycket så i sommar på grund av alla andra aktiviteter som främst barnen pysslar med så jag vill ha någon mer tävling på programmet innan säsongen är slut. Dessutom är jag från Sala så loppet kombineras med höstlov i Sala.

Vad har du för ambitioner med halvmaran?

Ambitionen är att få till ett bra lopp med bra känsla. Jag har känslan av att banan kommer att vara lite utmanande och då framförallt avslutningen. Om dagen är den rätta så siktar jag på sub 1.17.

Lycka till alla som ska springa, I mål väntar en fantastisk belöning i form av T-shirt, medalj, grillad korv, kaffe och bulle och ett magasin Spring.

Läs mer på: https://www.uppsalamarathon.se/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här