Virtuella lopp

Aktuellt  

Googlar du virtuella lopp får du otroligt många träffar, från inget till en stor folkrörelse på några månader. Men hur många som springer, det vet vi inte riktigt ännu. Men, intressant vad det kommer innebära för löpningen efter Covid-19? Och det hade varit intressant att summera efter sommaren hur många som genomfört ett virtuellt lopp. Vi lär återkomma till ämnet. Idag tar vi pulsen på Malmöloppet som är ett av alla lopp som nu erbjuds som virtuellt. Vi frågar Annika Hovang om deras lopp:

Ni arrangerar ett virtuellt lopp, varför?

Vi vill uppmuntra och motivera till rörelse. För att hålla motivationen uppe är det viktigt med ett mål och något att se fram emot.

Hur kommer ert upplägg vara?

Upplägget är att löparen någon gång mellan den 17 -24 juni springer 5 eller 10 km antingen på de banor som vi har lagt upp bansträckning på eller där de är. Ett virtuellt lopp öppnar för möjligheten att utmana någon på en annan ort att vara med i samma tävling utan att någon behöver resa.

Hur många hoppas ni kommer deltaga?

Eftersom det är första gången vi arrangerar ett virtuellt lopp är det svårt att gissa men 100 löpare hade varit roligt!

Blir det någon resultatlista, prisbord?

Vi lottar ut priser bland alla deltagare. Ett pris varje dag för bästa kommentar/bild som är uppladdad med ditt resultat och ett större pris bland alla löpare när tävlingen är slut.

Hur anmäler man sig?

Vi har öppnat anmälan, den finns här: https://malmoloppen.se/malmoloppet-virtuellt/

Vad är din högsta önskan inför loppet?

Det hade varit häftigt om deltagarna utmanar vänner de i vanliga fall inte kan tävla mot på grund att man bor på olika orter så att vi har deltagare från olika delar av Sverige eller till och med olika länder!

 

Arrangerar du ett Virtuellt lopp? Hör av dig till Spring med en summering så skriver vi en rad och berättar för löparsverige hur det gått

Anders Söderlin och Johan Färemo från MAI RUNNERS tränar inför en väldigt speciell upplaga av Malmöloppet.

 Dela på Facebook