0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Aktuellt Sub 30 minuter

Sub 30 minuter

Att springa 10 km på sub 30 minuter är en dröm för ganska många löpare, en overklig dröm för de flesta. En dröm som blir verklighet för ett fåtal. I Helsingborg skulle det denna helg varit Springtime, vårt lokala ganska tuffa millopp där IS Göta brukar ha cirka 150 startande.  På grund av Covid-19 så blev loppet inställt, men klubben körde ett eget alternativt Springtime under två dagar, vid tre tillfällen och med totalt fem startgrupper.  Nästan 50 personer sprang loppet under helgen, en av dessa gjorde sub 30 minuter. Kan inte historiken över segertiderna, men har själv sprungit alla gånger under 2000 talet och ingen har varit i närheten av sub 30 minuter då och tidigare i historien var det inte alltid exakt 10 kilometer, så jag misstänker att det är en av banans snabbaste tider någonsin när den varit 10 kilometer.

Sami Russom började sin karriär i klubben för ganska exakt två år sedan, våren 2018. Den hösten gjorde han sedan för första gången sub 35 på milen, sedan har tiderna blivit bättre och bättre hela tiden. För bara några veckor sedan sprang han halvmaran på 1.05.50 (https://springlfa.se/pb-slakt-pa-krutmaran/) som då var nytt personligt rekord och idag tog han den eftertraktade sub 30 tiden på milen med 29.40.

Samuel Russom efter loppet

Mycket träning, mycket fart men också ett starkt pannben, där är en del av hemligheterna…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelVirtuella lopp
Nästa artikelAntalet Virtuella race exploderar

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,665FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Recension Nike Tempo Next%

0
Säsongsavslutningen i november följdes av två veckors helvila från träning och då passade jag även på att köpa ett par nya skor för lite...

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X