Womens health – race report

0
88

djurgarden

I lördags var det dags för Womens health halvmarathon och därmed säsongens första lopp för mig. Det var andra året loppet hölls, men det har redan hunnit bli europas största halvmara för kvinnor. Egentligen är jag lite kluven till separata lopp för tjejer och killar, men eftersom min svägerska skulle springa och det låg bra till i tiden bestämde jag mig för att hänga på.

Jag hade ingen tydlig målsättning för loppet och inte heller någon större förhoppning om att slå mitt pers som är höga 1.41. För det krävs vilja och fokus. Det är ju så med löpning, ju bättre man blir desto mer krävs det för att bli ännu bättre. Och det blir aldrig lättare, det går bara fortare :)

När jag stod i startfållan fyra minuter innan start hängde sig Spotify på mobilen och trots en del trixande fick jag inte i gång den. Jag kan självklart springa utan musik, men var ju inställd på att peppas av min energigivande spellista. Istället fick jag ta sällskap av Alex och Sigges podcast första varvet. Kul, men inte så peppande som sagt.

grona lund
Vi passerade Gröna Lund som precis öppnat för säsongen

Loppet bestod av en tvåvarvsbana runt Djurgården, så det var väldigt trevlig omgivning och dessutom en hel del publik på plats för att heja. All service kring loppet funkade toppen och vädret var också löpvänligt. Första milen gick bra och jag snittade 4.50. Sedan blev det lite segare och jag tillät mig att ta det lugnt i vissa uppförsbackar.

Sista tre kilometrarna var inte alls kul, men de är de ju sällan på lopp. När jag skymtade Kaknästornet blev jag så lycklig av vetskapen om det inte var långt kvar och sista kilometern flög förbi. Jag kom in på 1.43.06, vilket ändå känns som en helt ok start på säsongen.

Jag var dock mer imponerad av svägerskan som rev av sin första halvmara på 1.50!

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här