Fem flacka kilometer i Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan

0
64

Torsdagen 4 maj arrangeras Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan. Fem lättlöpta kilometer i Norrköping. Spring har tagit pulsen på tävlingsledaren Mikael Grip.

Gemenskap och gläjde efter de fem kilometerna i Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan.

– Vi provsprang banan för någon vecka sedan och den är verkligen flack. Det finns goda chanser att göra bra tider. Innan start ska banan kontrollmätas av förbundsmätare Reima Hartikainen så vi håller det vi lovar. Att det handlar om 5 000 meter och inget annat, berättar tävlingsledare Mikael Grip från arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping.

Grabbhalvan firar i år 25-årsjubileum och gör det tillsammans med sin bästa kompis Tjejhalvan som kom in i bilden förra året och alltså är med för andra gången.

– Tjejerna startar 18.30, 15 minuter före grabbarna. Detta gör bland annat att de snabbaste tjejerna kommer först i mål och får mer uppmärksamhet än i andra motionslopp, där de ”försvinner” lite bland duktiga killar.

Blir det inte trångt när de bästa killarna kommer ifatt tjejerna som inte har så bråttom?

– Nej, vi tror inte det. Dels hinner det bli en stor spridning på 15 minuter, dels så kommer vi dela av banan så det blir en naturlig omkörningsfil.

August Mollén tog hand om grabbarnas backpris förra året. Gör han samma sak 2017?

12 grabbar har varit med varje gång och vi hoppas de är med även i år.

– Givetvis bjuder vi dem på anmälningsavgiften för lång och trogen tjänst. Dessutom kommer vi att uppmärksamma dem på ett ännu hemligt sätt. Vi har också letat reda på den grabb som hade startnummer 1 i första Grabbhalvan. Mer om honom kommer snart att finnas att läsa på loppets hemsida.

Har ni kvar det klassiska backpriset?

– Ja, två läskbackar finns utplacerade utmed banan. Den tjej och den grabb som väljer att springa med backarna till målet kommer att belönas med varsitt fint pris. De bästa får helt enkelt ta beslut om de ska chansa på att backpriset är mer värt än prispengarna och äran.

Tjejhalvan är med för andra året när Grabbhalvan firar 25 år.

Vad utmärker annars Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan?

– Eftersom eventet arrangeras på en vardagskväll så har vi en tydlig satsning mot företag som vill göra något roligt, trevligt och hälsosamt efter arbetstid. Det blir mycket musik innan, under och efter loppet och en härlig inramning. Hela konceptet bygger på gemenskap med motion i högsätet. Vårt tävlingscentrum blir något extra med en hel del överraskningar från våra samarbetspartners och en discjockey som står på en balkong och ger den rätta känslan. Många företag väljer att anmäla sin personal i lag. Vi har tre klasser: Grabbklass, tjejklass och mixedklass, med sex deltagare i varje lag. Även om du är med i ett lag så får du förstås en individuell tid och placering. Ett kul inslag är att målgången är inne i Stadium Arena. Starten är utomhus och spurten är förlagd inne i arenan där man springer cirka 100 meter innan målgång.

Hur många deltagare siktar ni på?

– Så många som möjligt, ha, ha. 2 000 deltagare är en siffra vi har som mål.

En av alla vinnare i Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan.

Vad får jag som motionär?

– En härlig upplevelse oavsett om du går, joggar eller vill göra en bra tid. Alla som genomför loppet får det specialdesignade jubileumsglaset, produkter från ICA Maxi Norrköping, gratis benmassage efter loppet och chans att vinna fina priser oavsett hastighet på benen. Vi lottar till exempel ut sex presentkort från Team Sportia på 1 500 kronor styck. Ett lag vinner sex hotellnätter i dubbelrum från Scandic så de kan göra något kul tillsammans om de vill förutom att springa. Två lyckliga vinnare får träningskort på World Class under ett helt år till ett värde av 6 300 kronor per årskort. Direkt efter målgång ser deltagarna sin placering och tid på ett medietorn bestående av fyra 37 tums tv-skärmar.

Hur ser det ut med prestationspriserna?

– Snabbaste lag i varje klass vinner en upplevelse som de kan välja att göra tillsammans. Dessutom kommer de vinnande lagen få varsin vacker och dyrbar glaspjäs från Reijmyre Glasbruk. Individuellt är prispengarna 3 000 kronor till ettan, 2 000 kronor till tvåan och 1 000 kronor till trean.

World Class ser till att alla har rätt temperatur i kroppen innan start.

Hur ser det ut på elitsidan?

– Jag vill inte avslöja några namn ännu. Men arrangörsklubben kommer med ett starkt lag på herrsidan. Jag vet också att Högby funderar på att utmana liksom alltid vassa Forrest Runner från Finspång. Så mycket kan jag avslöja att VM-löpare är inbjudna på både dam-och herrsidan. Sedan är det alltid kul om lokala löpare från Östergötland också har chans att placera sig högt upp i resultatlistan. Det kommer att gå undan i täten både på dam-och herrsidan.

Lycka till den 4 maj!

– Tackar. Det ska bli spännande.

För mer info och anmälan: 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här