2018 blir det premiär för Riksmästerskap i ultratrail!

0
146

Det första RM i ultra trail kommer att genomföras i Sundsvall på Sundsvall trail som hade premiär så sent som i år.

– Visst är det en fjäder i hatten, det tar tävlingen till en ny nivå, säger David Holmberg, tävlingsledare.

Att Sundsvall Trail är ett av Sveriges tuffaste traillopp var det ingen tvekan om efter målgången i år. ”Brutal, fruktansvärd och alldeles underbar”, utbrast till exempel damsegraren Johanna Bygdell i sin racerapport från loppet. Men, det var inte bara terrängen som tog andan ur löparna, det gjorde även de många vackra vyerna. Även 2018 kommer havet, bergen, älven och vildmarken sätta sin prägel på tävlingen. Bansträckningen är ny. Förfinad och förhoppningsvis ännu bättre, berättar David Holmberg, som i sin banläggning strävar efter att ta tillvara på det bästa som Medelpads kustlandskap har att erbjuda.

– Vi kommer att bjuda löparna på en bana skapad med löpupplevelsen i fokus, fylld med tekniska trailpartier och vacker, men samtidigt utmanande natur. En utmärkt mästerskapsbana helt enkelt, säger David Holmberg.

Bild från sundsvallstrail.se

Starten 2018 är förlagd till havsklipporna i Juniskär söder om Sundsvall. Målgången sker på Södra berget, där de sista 70 höjdmeterna, den obligatoriska våfflan och utsikten väntar på toppen.

– Utsikten över staden från toppen av Södra berget är verkligen värd att kämpa för, säger David Holmberg.

Arrangör för RM/Sundsvalls Trail är Sundsvalls Orienteringsklubb (SOK).

Fakta:

  • Fyra distanser med vertikalstigningen inom parentes: 52 km (1600 m), 25 km (900 m), 12 km (300 m), 3 km (80 m)
  • Tävlingen har 150 startplatser för varje distans men de tio bästa damerna och herrarna i Sverige vid årsskiftet kommer att ha reserverade platser och möjlighet att anmäla sig fram till startdatumet.

Se den utmärkta hemsidan: www.sundsvalltrail.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här