3 timmar på löpband och besök på Aktivitus

0
120
På plats på löplabbet

Har medvetet tagit ett lite avbrott från skrivandet ett tag. Frånvaron är beroende på olika saker i kombination av att inte tycka mig ha något att skriva om gjorde det till en skön mental paus.

Under tiden har jag förutom att tillbringa tid med familjen passat på att springa för lite välgörenhet hos Löplabbet på Kungsgatan. Av någon anledning var jag nervös inför att springa 3 timmar i deras butik . Lite konstigt kanske eftersom jag denna sommar sprungit så pass mycket längre än jag någonsin gjort tidigare. Samtidigt inte så konstigt för jag springer ofta ensam och väldigt sällan i en butik? Lite skillnad är det nog att springa bland personal och allehanda semesterfirande människor som kommer in för att köpa på sig löparrelaterade produkter. Detta samtidigt som de förvånat tittar på en svettdrypande medelålders man som springer. Det var några som stannade upp och frågade vad jag gjorde och de verkade uppriktigt förvånade när jag berättade om anledningen och hur länge jag skulle springa.

Jag blev väldigt väl emottagen av personalen på Löplabbet och de var behjälpliga med allehanda önskemål jag hade. Det var jättekul att hinna prata lite med de flesta i personalen då det var lite lugnt under just denna söndag. Just det faktum att jag småpratade lite med personalen gjorde att jag glömde bort att jag skulle springa 180 minuter på ett löpband. Dessutom gjorde det inte saken sämre att Tobias och Hannes,två av deltagarna från Göta Kanal kom förbi och surrade bort ett litet tag. Tobias pratade bort en bra stund och helt plötsligt kände det aningen lättare. Speciellt tack också till Hannes som kom i slutet av löptiden då jag var väldigt trött. Jag tror inte jag pallat om det var för dig.

Samtidigt som jag sprang så höll jag också koll på telefonen och såg peppen jag fick via sms och via Messenger-meddelande. Jag kände mig oerhört glad över dessa pling och att det faktiskt finns en sån stor skara som bryr sig om mina små löparinfall. Ni kan ju inte veta hur mycket det påverkar mig men jag säger till er alla att det betyder så otroligt mycket och det får en att för en stund glömma bort eventuella jobbiga perioder i löpningen.

Förutom familjetid och löptid så gjorde jag några dagar innan löpbandsturen ett nytt besök hos Aktivitus och min löpcoach David. Det var dags för ytterligare VO2-max och tröskellöpning. Kommer skriva mer om vad det innebär i framtiden då jag lärt mig lite mer om vad man kan se för förbättringar i löpningen med dessa tester.

Det hade inte gått så lång tid sen senaste testerna och jag hade inte kunnat köra så mycket löpning så därför kanske det inte var så konstigt att resultatet inte förändrat sig så mycket. Däremot hade det hänt en hel del gällande den upplevda ansträngningen då jag uppskattade hur jag låg på Borg-Skalan. Denna skala är en egen uppskattning av den upplevda fysiska ansträngningen när man springer.

Borgskalan

Vi bestämde att jag skulle göra en hel del längre pass kommande veckor för att också få en ännu trevligare löpning på Ultravasan. Jag känner redan att det börjar hända saker med orken och sedan jag fått en genomgång av pulszonerna har jag mer börjat löpa efter dom och kan på så sätt få behagligare löpturer med ökad ork. Jag inser att jag kört lite för mycket ”mellanmjölksträning” och för lite pass av den hårdare sorten. Dessutom blir det kul att flytta trösklarna mot en ökat ork och med längre tidsintervaller. Det kommer säkerligen också innebära att jag har fortsatt kul samtidigt som den ökade utmaningen kommer göra mig till en bättre löpare.

Jag börjar så smått att se fram emot nästa veckas träningsvecka för då blir det lite intervaller. Kan inte säga att intervaller tillhör favoriterna men samtidigt så behöver jag öka variationen i träningen för att komma ur att kroppen blir bekväm i belastningen och tempot.
Jag har också börjat sätta lite egna kortsiktiga tidsmål vilket jag inte gjort tidigare och drömmen om att kanske göra ett triathlon har börjat fästa i tanken då jag köpt en cykel också.

Äntligen en ny cykel

Ny vecka och endast 11 dagar kvar till Ultravasan. Det är ett lopp jag ser mycket fram emot. Många nya bekantskaper och en del gamla som jag kommer stöta på då vi bokat ett helt hotell för Lonesome-gänget.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här