Ida-Maria starkast i Tjejhalvan

0
195

Ida-Maria Nicklasson har haft en del skadebekymmer, ändå vann hon Tjejhalvans fem kilometer i överlägsen stil.

Ida-Maria Nicklasson startade i ett högt tempo och avståndet till övriga växte hela tiden in till målet. Foto: Holgersson&Loftenius

– Jag är överraskad att det gick så pass bra och fort. Det var inget jag räknade med före start. Men det gick bra så jag bara körde på, sa Ida-Maria som bor i Norrköping och tävlar för Finspångslaget Forest Runners.

Segertiden för Ida-Maria blev 17.15 på de fem kilometerna i den sköna vårkvällen. Arrangören hade försökt få till lite ”New York-Marathon-känsla” genom att låta Tjejhalvan starta 15 minuter innan grabbarna. Detta gjorde att de bästa damerna hann till mål med god marginal före grabbarna precis som elitdamerna i New York Marathon.

– Ett jättebra arrangemang, sammanfattade VM-klara Lisa Ring som slutade tvåa med 18.01. 46 sekunder efter Ida-Maria.

Det segrande damlaget i Forest Runners med Elina Ek Rundqvist, Frida Michold, Ida-Maria Nicklasson, Lina Sävenhed, Paulina Maxe och Felicia Wikman. Foto: Holgersson&Loftenius

Trea kom Frida Michold, även hon Forest Runners, med 18.03. Ida-Maria Nicklasson ingick också i det lag, Forest Runners, som vann lagtävlingen.

Även i damloppet var det hög klass på elitfältet där nio tjejer klarade 19.55 eller bättre. Elmina Saksi tog backpriset och slutade ändå på sjunde plats med 19.38. 52 tjejer sprang snabbare än 25 minuter.

Skön vårlöpning utmed strömmen i Norrköping. Foto: Holgersson&Loftenius

Det här var andra året som Tjejhalvan var en del av Grabbhalvan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här