Emil Svensk lämnade skogen och vann Grabbhalvan

0
344

Orienteringsesset Emil Svensk kom till Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan i toppform.

Emil Svensk vann sin första Grabbhalvan efter en imponerande insats. Foto: Holgersson&Loftenius

När Grabbhalvan, som sedan förra året också inkluderar Tjejhalvan, firade 25-årsjubiluem så visade Emil Svensk härlig löpform.

– Jag kände att utgångstempot inte var några problem. Efter halva distansen släppte Hässelbykillen (Andreas Jansson), då tänkte jag att jag kör vidare. Nasir (slutliga tvåan) hängde på ett tag, men så släppte han också. Jag ökade lite men det var inte mycket, sa orienteraren till Norrköpings Tidningar.

Emil springer ganska mycket bana just nu inför orienteringens elitserie-, VM-tester och världscuptävlingar.

Täten efter en kilometers löpning. Längst fram syns slutliga trean Andreas Jansson (333), slutliga tvåan Nasir Dawoud (156) Bakom Andreas Jansson skuggar slutliga vinnaren Emil Svensk. Foto: Holgersson&Loftenius

Tiden blev goda 14.48 på de fem kilometerna.

Emil ,som bor i Norrköping och tävlar för arrangörsklubben IF Tjalve Norrköping när det gäller friidrott och Stora Tuna i orientering, springer inte rena löplopp så ofta.

Många tog i lite extra på de sista 100 meterna inne i arenan. Foto: Holgersson&Loftenius

– Ha, ha. Nej, senast var nog Buggruset (fem km) i Malung i fjol sommar som jag vann.

Tvåa slutade Nasir Dawoud, Eskilstuna Friidrott, med 15.08 närmast före Andreas Jansson, Hässelby SK, 15.10. Även fast VM-klara David Nilsson inte kom till start som det var tänkt, så var det riktigt bra klass på herrloppet. Förmodligen det vassaste i loppets historia.

Hela 14 löpare sprang på 15.59 eller snabbare. 102 löpare klarade 20 minuter eller snabbare på den kontrollmätta femkilometersbanan.

Elias Arshi tog hand om backpriset och sprang ändå på tiden 17.17 vilket räckte till 29:e plats och en lagseger tillsammans med ytterligare fem Tjalvelöpare. Foto: Holgersson&Loftenius

Emil Svensk ingick också i Tjalves segrande lag som också bestod av Ludvig Danielson, Seare Kibrom, Oskar Danielson, Rickard Emilsson och Elias Arshi.

Arshi tog också hand om det klassiska backpriset, som handlar om att fånga upp en tom läskback utmed banan och springa med den in i mål. Det hemliga priset blev en lyxkryssning till Åland för två personer.

Totalt var 1600 löpare anmälda till Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan 2017 med den spektakulära målgången där deltagarna springer de sista 100 meterna inne i Stadium Arena.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här