0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Våra hårdbevakade lopp 2018 Allt om KK-Joggen 2018 KK-Joggen: Löparglädje med härligt publiktryck

KK-Joggen: Löparglädje med härligt publiktryck

Tisdagen den 7 augusti är det dags för motionsfesten KK-Joggen. Springlfa.se hårdbevakar loppet i Södermanland och har också tagit pulsen på tävlingsledaren Håkan Gustafsson.

Full fart på det häftiga upploppet där publiktrycket är stort. Arkivbild: Josefine Loftenius

Hur ser läget ut inför årets event?

– Tack, det ser bra ut. Vi har precis i dagarna fått beskedet att vi kan springa den ordinarie bansträckan i alla lopp då ett planerat gatuarbete börjar först v 33, vilket känns mycket bra.

Några nyheter i år?

– Nej, inga större nyheter. Vi fortsätter med att förfina arrangemanget med de aktiviteter vi redan gör. Kvartsmarans bansträckning fick förra året justeras pga gatuarbeten, men är i år tillbaka till den vanliga sträckan igen.

Huvudloppet handlar fortfarande om en kvartsmara?

– Ja, det gör det. Men vi erbjuder även 5,1 km samt 1,2 km för barnklasserna och 2,7 km för ungdomsklasserna.

Vad betyder KK-Joggen för de fem arrangörsklubbarna?

– KK-joggen arrangeras som du nämnde av fem arrangörsklubbar som i vanliga fall håller på med flera olika idrotter. Arrangemanget är det största arrangemanget i Katrineholmsveckan (v 32) där veckan betyder att de lokala idrottsföreningarna samarbetar och arrangerar aktiviteter tillsammans för hela Katrineholm och alla aktiva och besökare från när och fjärran.

Hur ser det ut deltagarmässigt?

– Den indikationen jag fått är att det är minst lika många anmälda idag som det brukar vid samma tidpunkt de senaste åren. Det brukar vara många som kommer och anmäler sig direkt på tävlingskansliet (lördag, måndag och tisdag) och det hoppas vi på i år med.

Eventet är en del av Katrineholmsveckan, vad är det för något?

– Katrineholmsveckan är en stadsfestival som i år arrangeras för 34:e gången och KK-joggen för 29:e gången. Det är en vecka med mycket aktiviteter så som tex. Linneasimmet, Swimrun, Barnens dag i stadsparken, MC-kortege, loppis och fotbollsturnering. Katrineholms-veckan arrangeras av fem lokala idrottsföreningar: Katrineholms SK, Katrineholms AIK, KFUM Katrineholms IF, DFK Värmbol samt Värmbols FC.

Spring i benen i ett av de många barnloppen. Arkivbild: Josefine Loftenius

Era barn-och ungdomslopp brukar också vara populära?

– Ja, det brukar vara hälften av alla deltagare som springer i barn- eller ungdomsklasserna. Många gör sitt första löplopp på just KK-joggen och sedan fortsätter springa när man blir äldre.

Hur ser det ut på elitsidan? Några spännande starter?

– I kvartsmaran brukar eliten historiskt sett inte anmäla sig så lång tid i förväg, vissa kommer och anmäler sig sista dagen. Men några av de vi hittills fått in anmälningar från är bland herrarna: Lukas Segersten (Eskilstuna FI), Patrik Sällstedt (Byggline), Niklas Norman (Oppunda Kraftkonsult), Dan Bäck (Kumla SF) och Pontus Buskas (Sköldinge IF). På damsidan är bland annat Elmina Saksi (TjalveIF Norrköping/ASICS Frontrunner) och Jenny Rask (IK Akele).

Varför ska man enligt dig springa KK-Joggen?

– Det är ett lopp med mycket publik utefter banan och en god stämning bland löparna. Det finns något för hela familjen och vill du inte springa kvartsmara finn 5,1 km loppet att delta i.

Lycka till med arrangemanget!

– Tack så mycket och varmt välkomna till KK-joggen den 7 augusti!

Till KK-Joggens hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelHårdträning
Nästa artikelRapport SMIR 2018

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång..

0
Nytt nummer på väg in i tryckpressen, du kan få det i brevlådan... Mycket läsning, mycket inspiration och äventyr... ta chansen..

FÖLJ OSS

8,662FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Träning på tv

0
Det blev inget terräng-SM. Känning i vaden. Gick inte att Wim Hof-meditera bort. Funderade in i det sista på att chans-starta men tydligen har...

Lopp, flås och kallduschar

En helg att minnas….

- Annons-

PODCAST

X
X