Skön parklöpning i Sandbäckens Norrköpingsstafetten

0
75

 Onsdag 5 juni är det dags för andra upplagan av Sandbäckens Norrköpingsstafetten. En stafett 4×4 kilometer på en lättlöpt bana i parkmiljö.

Mycket pepp utlovas utmed banan. Arkivbild: Magnus Andersson

– Premiären förra året blev riktigt lyckad, så vi kör exakt samma bansträckning i år. Vi riktar oss mycket till företag som kan ha en trevlig AW, med motion, mat och dryck i kombination innan semestern. Då är det viktigt med bra väder och det verkar det bli. Prognosen säger 25 grader och sol, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Varför heter loppet Sandbäckens Norrköpingsstafetten?

– Sandbäckens Rör är titelsponsor. Att ha Norrköping med i namnet kändes självklart från början. Dels är vi stolta över Norrköping och vill fortsätta sätta kommunen på motionskartan, dessutom behöver inte deltagarna fundera på var stafetten går, ha, ha.

Vad utmärker eventet?

– Glädje, gemenskap,friskvård och motion är våra ledord. Att tighta till tävlingsområdet så mycket det går så att de som inte joggar eller kutar kan följa och heja på sina lagkompisar så bra det bara går. Vi har anlitat världens bästa speaker, Jessica Falkman, som kommer att kampera ihop med en riktigt duktig DJ. Vi kommer också att ha en hel del musikupplevelser och överraskningar utmed banan. Picknickpåsen kommer att hålla extra hög klass och det kommer att bli en härlig inramning. Vi har också ett läckert prisbord där alla kan vinna något fint.

Det spännande växlingsmomentet. Arkivbild: Magnus Andersson

Vilka klasser finns det?

– Herr, dam och mixed med tidtagning, herr, dam och mixed utan tidtagning samt en gåklass där man gemensamt i laget går första sträckan tillsammans. I mixedlagen kan man blanda hur man vill, bara det är minst en dam och en herre med i laget.

Så alla kan vara med?

– Ja, verkligen. Att gå fyra kilometer kan förstås de flesta göra. När man dessutom kan göra det tillsammans blir det ännu roligare och enklare. Men visst kommer tävlingsinstinkten att vara hög hos många. Inte minst blir det spännande med alla företag som utmanar varandra. Det lär också komma en hel del klubblag som ser en prestige i att kämpa om segern. Att springa för ett lag med en stafettpinne i handen ger en speciell känsla och tävlingsnerv.

Varför 4×4 km?

– Att vara fyra personer i ett lag tror vi är lagom. Då kan också mindre företag dra ihop lag. Fyra kilometer är lagom långt. Är du en bra löpare så kan du ligga på ganska hårt och är du inte lika snabb så är det ändå en distans som alla klarar av. Sedan ligger det ju också väldigt rätt i munnen, 4×4 km.

Picknickpåse och snack efter loppet i sköna Folkparken. Arkivbild: Magnus Andersson

Fiskeby Board gör det möjligt för alla skolelever i Norrköpings kommun att delta i Sandbäckens Norrköpingsstafetten helt gratis!

– Ett grymt samarbete där vi via alla skolor i kommunen ska få så många elever i rörelse som det bara går. Som arrangör har vi tagit kontakt med skolledningen i kommunen som ställt sig positivt till att marknadsföra eventet bland kommunens skolelever. Det är likadant att alla kan vara med. Vill man gå första sträckan gemensamt i ett lag så går det bra.

Varför i Folkparken?

– En fantastisk arena, där vi dragit en grym bansträckning, där det är lätt att följa deltagarna. Löparna kommer att möta varandra flera gånger och banan är dragen så nära start, växling och mål som det bara går. Dessutom blir det extra trevligt att njuta av picknicken i gröngräset. Start-växlingar och målgång kommer att ske på en stor grönyta i Folkparken. Där det också kommer att delas ut nyttiga picknickpåsar från ICA Kvantum Mirum Galleria till alla lag efter att alla också har fått en läcker medalj, som Ramudden sponsra runt halsen.

Allt tyder på en solig och varm stafettkväll även i år. Arkivbild: Magnus Andersson

Hur många lag tror ni kommer att stå på startlinjen den 5 juni?

– Någonstans mellan 200 och 250 lag, vilket blir 800-1200 deltagare. Det går fortfarande bra att anmäla sig. Ordinarie anmälan stänger klockan 24.00 på måndag, sedan kan man efteranmäla sig både på nummerlappsutdelningen hos XXL Norrköping på tisdag och i tävlingscentrum på onsdag tills en timme innan starten 18.30.

Till loppets hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här