0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Andreas Almgren har stenkoll på historien

Andreas Almgren har stenkoll på historien

1.45,59 på 800 meter i säsongsdebuten. Spring har hälsat på hemma hos en framtidsman som vet vad som krävs för att uppfylla gulddrömmar.


Andreas Almgren
100-procentigt fokus kännetecknar Andreas – både på träning och tävling.

 

Andreas Almgren går grundligt tillväga för att uppnå perfektion som medeldistanslöpare. Han har bland annat detaljstuderat stora delar av 800-metershistorien på Youtube.

– Jag tittade väldigt mycket på gamla lopp tidigare. Jag kunde sitta en förmiddag och se samtliga försöksheat från ett OS, olika taktiker och hur löparna tog sig vidare.

Läs mer: Vilken säsongsdebut Andreas! (Se Andreas lopp på 1.45,59)

OS-finalen i London 2012 – då kenyanen David Rudisha ledde från start till mål, satte världsrekord och drog med sig resten av fältet till kanontider – betraktar han som det häftigaste loppet någonsin. Men hans favoritlöpare på distansen är dansk-kenyanen Wilson Kipketer, som föregick Rudisha som världsrekordhållare.

Se mer: David Rudusha sätter världsrekord i OS-finalen i London 2012
Se mer: Wilson Kipketer sätt världsrekord på 800m på 1:41:24

– Jag såg väldigt många lopp med Kipketer när jag var liten. Referatet från hans första världsrekordlopp kunde jag i princip utantill. Rudisha har visserligen ett extremt mäktigt steg, men Kipketer sprang så fruktansvärt lätt. Han bara studsade fram. När han slog världsrekord såg det nästan inte ut som att han sprang fort.

Andreas är inte bara snabb, han har också utvecklat en imponerande uthållighet. I oktober förra året, när säsongen var över, bestämde sig han för att testa konditionen över 10 kilometer i Hässelbyloppet. Han sprang milen på 31.20.

– Att det skulle gå så snabbt hade jag inte räknat med. Jag siktade på att ta mig under 33 minuter. Men det var inte lätt att hitta rätt fart. Första kilometern kändes långsam och då passerade jag ändå på 2.56. Vid fem kilometer hade jag 15.25, sedan fick jag bita ihop ordentligt.

Text Magnus Ransheim Foto Björn Dahlgren

Läs hela reportaget om Andreas Almgren i det nya numret av Spring. I butik nu!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,670FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Ur spår?

0
I princip hela landet är väl täckt av snö nu. Känns kul, och ovanligt. Löpare föredrar ju i regel barmark men jag är nog...

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X