Vilken säsongsdebut Andreas!

  1
  49

  Vilken säsongsdebut för 800-meterslöparen Andreas Almgren. På hemmaplan i Sollentuna GP slog han till med nya personliga rekordet 1.45,59.

  Folksam GP Sollentuna 2015
  I mål som etta. Andreas Almgren började utomhussäsongen på bästa sätt genom att slå personligt rekord på 800 meter och greja VM-biljetten. Foto: Deca Text&Bild

  Det var inte bara det personliga rekordet med sex hundradelar som imponerade. Det var sättet han gjorde det på.
  Med knappt 200 meter kvar växlade Andreas upp och sprang ifatt och förbi flera löpare med bättre personliga rekord. Bland annat världsstjärnan Musaeb Balla, Qatar, som var chanslös in över upploppet.
  – När det var 200 meter kvar kände jag mig stark och förstod att det skulle gå fort, berättade Andreas i SVT Plays direktsändning.
  Första varvet gick på cirka 51,5 sekund.
  – En perfekt öppning för mig. Det här var överraskande. Jag hade siktat på en tid strax under 1.47, fortsatte Andreas som bara kört tre banpass sedan inomhus-EM i vintras på grund av skadebekymmer.
  Segertiden 1.45,59 innebär också att Andreas är klar för VM i Peking i augusti.
  – Riktigt skönt. Nu slipper jag att jaga kvaltiden.
  1.45,59 är också den näst bästa tiden genom tiderna av en svensk löpare och bara 14 hundradelar från Rizak Dirshes svenska rekord från 2003.
  I samma lopp slutade Spårvägens Kalle Berglund femma med 1.47,25.
  Mer från Sollentuna GP:
  På manliga 1 500 meter passade två svenskar på att slå sina personliga rekord på distansen. Dels Staffan Ek, Huddinge AIS, som slutade åtta med 3.42,36 dels Wille Levay, med 3.42,59 på tionde plats.
  I senaste numret av Magasin Spring som släpptes 17 juni kan ni i ett personligt reportage läsa betydligt mer om Andreas Almgren och hans grymma inställning till sin träning.

  Missade du loppet? Se en repris här.

  1 KOMMENTAR

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här