Lag-EM och säsongsslut

0
11

Lag-EM blev en bra utmaning och ett roligt lopp. Det var varmt som attans och lite blåsigt, men jag kände mig ändå laddad innan start i mitt svettiga helskägg. Vi hade dagen innan snackat om att försöka ligga längst sargen så länge som möjligt och inte bli för ivrig. Trots långsamt tempo, 2:12 efter 800m, lyckades jag att inte bli allt för ivrig. Farten ökade drastiskt med 500m kvar, men jag låg bra med. Här blev jag dock lite väl ivrig kanske, då jag försökte svepa några gubbar på utsidan. Jag låg i bra läge vid klockringning, men fick några törnar av fransmannen och vågade inte riktigt gå på bortre lång. Med 200m kvar kändes det bra, men avståndet upp var lite för långt. Det låg en stor klunga lite mindre än 1 sekund framför i mål som hade kunnat leda till många pluspoäng om jag låg med bättre. En 10:e plats blev det slutligen efter ett sistavarv på 53,5. Det krävs att kunna avsluta ner mot 51,5-52,0 för att vara riktigt slagkraftig i mästerskap. Det var en bra erfarenhet, och många av de som bara slog mig med några meter är goda för medaljer på EM, så det var trots allt en morot. Nästa gång vet jag hur jag ska agera i den här typen av lopp. I övrigt presterade många av de andra svenska löparna mycket bra, med Kalle Berglund i spetsen med en sub-1.47. Medaljkandidat på JEM och andra snabbaste svenska junior genom tiderna (renderade dock bara i en halv mening på Spring:s webbsida)! Tyvärr åkte det svenska laget ur högstaligan och nästa gång (om 2 år) blir det kamp i 2:a ligan. Dock blir det en riktig nordisk kamp, med Sverige, Finland, Norge och Danmark ställda mot varandra. Erfarenheterna från den här helgen tar jag med mig dit.

Nu har jag tagit säsongsvila och besöker flickvännen i Tyskland. Kroppen är sliten efter en lång och tuff säsong med mycket och framgångsrikt tävlande. Resande runt halva jorden har också gjort sitt. Målet nu är att snart komma igång med grundträningen med NCAA mästerskapen i terräng som huvudmål (i november). Jag kommer att chockstarta kroppen med en insats i Sveriges tråkigaste tävling (Lag-SM) i Sundsvall nästa onsdag, sedan tar jag det därifrån. Först måste jag dock få ordning på ett struligt muskelfäste bakom knät (självdiagnostiserat, troligen hänt på efterfesten i Ryssland).

På återläsande!

Föregående artikelResultat Trosa Stadslopp 2015
Nästa artikelAndreas Almgren har stenkoll på historien
Breaking four Namn: Elmar Engholm. Född: 1992. Bor: Stockholm Familj: Mamma, pappa och syster Jobb: Kredithandläggare och statistiker på S & A Sverige AB Klubb: Hässelby SK. Tränare: Ett exklusivt samarbete mellan Johan Engholm och Elmar Engholm Meriter: 20+ SM-medaljer på olika nivåer, flera internationella senior- och juniormästerskap samt NCAA mästerskap, 3:a med HSK i juniorklassen i Europacupen i terräng, brons i lag och 6:a individuellt i M22-klassen på EM i terräng och Finnkampsvinnare 2016 & 2017. Favoritsträcka: 1500 m Personliga rekord: 800 m: 1.48,19, 1500 m: 3.39,75, Engelsk mil: 3:58,74, 3000 m hinder: 8.37,44, 3000 m: 8:04,44. Vill med löpningen: Slå rekord, vinna mästerskap och ha kul. Ser fram emot: Finnkampens efterfest

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här