Archie och Madeleine vann i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp

  0
  136

  Archie Casteel sprang för banrekordet i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp. ”Det är ett bra banrekord”, konstaterade 26-åringen efter målgången i sexkilometersloppet som han vann i överlägsen stil.

  Archie Casteel gav allt på upploppet i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp, men nådde inte riktigt fram till Napoleon Solomons banrekord. Foto: TonaPhoto

  2021 segrade Archie Casteel, Spårvägens FK, i premiären av Mjölby Stadslopp. Då med tiden 17.44. 2022 dök Napoleon Solomon upp och solosprang in på banrekordet 17.35. Den här gången hade Archie, som i Sevilla Marathon i februari sprang in som den femte snabbaste maratonsvensken genom tiderna med 2.10.49, en väldigt tydlig målsättning.

  Det var nytt banrekord som gällde.

  – Jag ska i alla fall göra ett försök, sa Archie minuten innan start.

  Archie Casteel på väg mot en överlägsen seger i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp. Foto: MagnusMedia
  17.42 skrevs segertiden till för Archie Casteel på den stundtals utmanande sexkilometersbanan i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp. Foto: TonaPhot

  Och satsade gjorde han verkligen. På den stundtals knixiga och kuperade banan gav han allt. Men sekunderna rann iväg och i mål blev det 17.42 i segertid. Två sekunder snabbare än premiäråret, då han pressades hela vägen in på mållinjen.

  – Det var ett kul och omväxlande lopp, men banrekordet är bra, sa Archie med ett leende.

  Förutom den fina maratontiden har Archie gjort 28.53 på 10 000 meter och 1.03.11 på halvmaraton.

  De sex snabbaste herrarna i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp. Foto: TonaPhoto

  Tvåa slutade Hjalmar Selskog, IKHP, med 19.25 och trea blev Freddy Lejon, Finspångs AIK Friidrott, med 19.33.

  David Pantzare var snabbast av alla på loppets sista cirka 320 meter och skojade med Archie Casteel på prispallen. Foto: TonaPhoto

  Archie Casteel fick faktiskt finna sig i att komma tvåa i en klass. I det speciella spurtpriset (Himmelsbyspurten), som var loppets cirka 320 sista meter, så var David Pantzare, Norrköpings Löparklubb, tre sekunder snabbare än Archie.

  Starten har gått. Foto: TonaPhoto

  Totalt deltog cirka 900 personer i årets Östgötatidningen Mjölby Stadslopp, varav cirka 400 av dessa var barn i Bostadsbolaget Lilla Stadsparksloppet.

  Madeleine Larsson på väg mot segern i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp. Foto: MagnusMedia

  I damklassen hade Madeleine Larsson, IKHP, och Frida Michold, IK Akele, en kamp om segern. Till sist vann Madeleine med tiden 21.24.

  – Perfekt löparväder och vilken härlig inramning. Det är så här ett motionslopp ska vara, berättade Madeleine, som tidigare i karriären vunnit SM-medaljer både i terränglöpning och på bana.

  Damvinnaren Madeleine Larsson intervjuas av Jessica Falkman. Foto: TonaPhoto

  Nästa sommar väntar förmodligen veteran-VM i Göteborg för 41-åringen.

  – Ja, det siktar jag på. Får se vad det kan bli för distanser, fem och tio kilometer ligger närmaste till hands, sa hon.

  De sex snabbaste damerna i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp 2023. Foto: TonaPhoto

  Tvåa i damklassen kom Frida Michold med 21.37. Elmina Saksi, Tjalve FIF, sprang i mål på tredjeplats med 22.26.

  Resultat, Östgötatidningen Mjölby Stadslopp 2023: 

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här