Arena Run

0
94

Jag lovar att inte hålla på och gnälla om underlaget hela vintern, så hemskt är det faktiskt inte, jag har börjat frekventera Stockholms sopsaltade cykelstråk och dom funkar helt okej. Men vad gör man om man är sugen på banintervaller så här års? Det har typ snöat en gång i Stockholm den här vintern (för tre veckor sen) men det räckte för att löparbanorna förmodligen ska vara obrukbara fram till valborg. Jag vet inte om kommunen spolar dom på nätterna för att skapa skridskobana men ett misstänkt tjockt lager med is och snö täcker i alla fall mina lokala idrottsplatser. I övrigt är det i stort sett barmark. Hur svårt kan det vara att hålla åtminstone EN bana snöfri under vintern? Luktar medborgarförslag eller ilsken insändare här. Annars får jag väl köpa en snöskyffel till nästa vinter och gå ner och skotta rent en bana åt mig efter varje snöfall. Är säkert bra bålträning också.

Kärrtorps IP…
… Och Hammarbyhöjdens IP. Snömängd: 3 cm. Väntan innan det blir löpbart: 4 månader.

Men så fick jag ett stalltips om Tele2 Arena, Nya Söderstadion i folkmun, där jag brukar gå på fotboll. Skulle vara bra att springa där tydligen. Ja alltså inte inne på själva arenan då, men utanför. Det hade jag inte tänkt på, men nu har jag varit där och testat och det var faktiskt ganska bra. Torrt och fint, upplyst och folktomt. Förvisso hårt betongunderlag och en och annan pelare att undvika, men å andra sidan fönster att spegla sig i för att studera hållning och löpteknik. Kan det här vara räddningen i vinter?

Vi som aldrig kommer att få springa på dom stora arenorna får trösta oss med att springa utanför dom.
Jag vet inte om det berodde på arkitekturen eller nåt annat men min GPS fick i alla fall spel så tider och distanser är oklara. Skulle gissa att ett varv är 600-700 meter. Sorterar passet som fartlek eller ”höftintervaller”.
Föregående artikel
Nästa artikelMeraf Bahta friad av Dopingnämnden
Namn: Eskil Persson Född: 1977 Bor: Stockholm Klubb: Hammarby IF Favoritsträcka: Längs en sandstrand Vill med löpningen: Bli snabbare och se mig omkring Roligaste löparminne: Barfota runt Gotska Sandön ligger bra till Meriter: Har ätit 84 sushibitar på en lunchbuffé Personliga rekord:  3000 m - 9:00 (2019) 5000 m - 15:46 (2022) 10000 m - 33:21 (2021)  10 km - 32:36 (2022) Halvmaran - 1:12:39 (2022) Lidingö - 1:58:58 (2018) Maraton - 2:36:07 (2023) Ser fram emot: Härliga tider

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här