0
21

Igår anmälde jag mig till årets första lopp, WinterTrailRun här i Nyköping. Loppet går av stapeln för tredje året men i år är det ny bansträckning; ett så kallat Hemlängtan där deltagarna blir skjutsade till startplatsen och ska springa tillbaks till mål. Jag är anmäld till 12 km men det finns också ett 5km.

Det blir premiär för mig, första året fegade jag ur, förra året hade jag feber på tävlingsdagen och fick nöja mig med åskådarplats. Min nummerlapp sprang dock in på en hedrande andraplats, ihop med Ronny.
Ronny får väl finna sig i att vara favorit i år, än här inte fjolårets vinnare Jonas gjort sig till känna i startlistan.

Min egen målsättning med loppet: att ta i och ha kul. En placering i översta 10% vore skoj men det är sekundärt. Jag har ingen vidare fart i kroppen efter att ha sprungit förvisso ganska många mil sista veckorna men med låg fart.

Själva banan passar nog mig. Den är inte helt officiell ännu men ledtrådarna på hemsidan skvallrar om att det är omväxlande; både väldigt teknisk på sina håll samtidigt som den är lättlöpt långa sträckor även om man inte är van att springa på vintriga stigar.

9e februari går startskottet i skogen utanför nyköping.  Häng på vetja!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här