Årets prestation, Sarah Lahti

Aktuellt  

Vi avslutar vår presentation av årets prestationer 2017 som är presenterade i senaste Spring. Det är tredje året i rad som Springs läsare har utsett vinnare i våra nio olika kategorier. Över 14 000 röster ligger bakom resultatet, så detta är verkligen löparnas priser. Idag är det årets prestation, svenskt rekord på halvmaran och en magisk gräns.

bild: Annette Lahti

Att få ut allt vid ett specifikt tillfälle, det är en prestation. Oftast är det ett lopp som kommer att sitta kvar på näthinnan länge, som när vi tänker på det kan ge underbar känsla i hela kroppen. Vi har nog alla några sådana prestationer. De som var nominerade 2017 hade alla gjort fantastiska prestationer som många kanske inte ens trodde var möjliga, men nu vet vi och vinnarens debut på distansen 21 097 meter var en sådan.

Vi visste att Sarah skulle testa på halvmaran i New York i mars, men få anande väl att det skulle gå som det gick. 1.09.58 och svenskt rekord. Spring fick mobilbilder från mamma Annette och publicerade en av årets mest lästa artiklar. Sarah berättade då om att strategin bara var att hänga på de andra, inte att titta på klockan. Men efter 10 kilometer blev hon lite feg, släppte gruppen av respekt för att det var hela 11 kilometer kvar. De sista 5 kilometerna gasade hon på igen och sprang då snabbare än tjejerna framför sig.

Vad minns du om loppet nu, snart ett år senare?

– Det var verkligen ett helt fantastiskt lopp, det var en tidig morgon men kroppen kändes väldigt lätt. Det var samtidigt ett av de roligaste loppen jag sprungit, och det var just då ett fantastiskt besked då jag bara sprungit i sex veckor efter en stressfraktur. Jag var verkligen nöjd.

Är det din största prestation någonsin?

– Nej, högst värderar jag fortfarande OS i Rio, men en av de bästa var det.

Vad är ambitionerna 2018?

– Ambitionen är att hålla mig frisk och skadefri, då vet jag att det kommer att gå fort!

* Övriga nominerade i kategorin var Johan Steene, med nordiskt rekord på 24 timmar, 266 515 meter, och Otto Kingstedt: 29.38,43 på 10 000 meter är en av de bästa tiderna någonsin av en 23-åring, och Otto är hörselskadad.

Tveka inte, gör som många av dina medtävlande, ge dig själv din bästa investering på löpningen 2018, bli prenumerant. Vill du vara med ett helt år, klicka in här: https://spring.prenservice.se/ Nästa utgåva kommer i mitten av april, var med då…

Med detta så är det tredje året presenterat, här har ni årens alla vinnare. Spännande att se vem som hamnar på listan efter 2018…

 

 Dela på Facebook