Årets vinnare 2016

0
21

Vi fortsätter idag med kategori nummer fyra av våra nio, Årets kvinnliga löpare. Vilket år hon hade – Lisa Ring!

Lisa Rings målgång på Stockholm marathon 2016

Det var nog inte många som för ett år sedan visste vem Lisa Ring från IK Nocout.se var, men vilket år det blev. Lisa har omnämnts i alla våra magasin och varit med på sajten vid ett antal tillfällen, som Ultravasan 45 km – nytt banrekord, SM-milen – nytt PB, Stockholm Marathon – nytt PB, Tjejmilen – bästa svenska, Copenhagen half – nytt PB, Valencia Marathon – 2.40 på maran. Inget dåligt år som nu kröns med titeln Årets kvinnliga löpare.

Vem är du egentligen?

– Jag är en 23-årig Linköpingstjej som flyttat till Stockholm för att studera till idrottslärare. Innan det studerade jag vissa kurser såsom retorik och psykologi, men arbetade också som skid- och snowboardlärare och som personlig assistent. I hela mitt liv har jag haft en aktiv livsstil inom bollspel, i skolan eller med familj och vänner i naturen och på fjället. En sportgalning och friluftsmänniska, helt enkelt. Övriga intressen är tid med familjen, på landställena, i naturen, att läsa böcker, musik och kultur och vegetarisk mat. Jag brukar säga att löpning gör mitt liv mer leende. Så är det verkligen, med löpningen mår jag bra, hittar fokus och kreativitet, upplever, utmanas och lär mig. Så det är det som driver mig, det varierande leendet som löpningen ger mig i min ganska vanliga vardag.

Hur tränar du?

– Jag tränar mycket på känsla, en känsla som påverkas av livet i helhet: skola, socialt umgänge, väder med mera. På söndag kväll försöker jag göra en skiss över veckan med målet i alla fall 3 mer fokuserade pass: 1 långt, 1 fort/hårt och 1 med fokus på teknik eller utveckling av något slag. Sedan beror det ju på var man är i löpsäsongen, just nu försöker jag få 10–14 mil per vecka, viktiga tröskelpass, mer styrketräning och dagar med dubbeldistans. Jag springer allt från löpband och asfalt till hård terräng. Säger benen ifrån är jag en jäkel på crosstrainer, dessutom försöker jag yoga varje dag. Inför tävlingar tränar jag ofta mycket i den tävlingsfart jag vill ha i form av små inslag i vanliga distanspass eller som lite lättare fartpass.

Vad var egentligen bäst 2016?

– Det är svårt att säga vad som var bäst, men jag måste nog säga målgången på Ultravasan – känslan och styrkan i steget efter 45 km. Det var en magisk dag.

Vad är tankarna inför 2017 och även på längre sikt?

– Ambitionen är att ställa upp i 3 SM-tävlingar: Göteborgsvarvet, Stockholm Marathon och SM-milen. Jag ska även utforska Island samt springa Ultravasan 45 igen. På längre sikt är det ett steg i taget och en dag i taget som gäller, så lika mycket som jag tränar på känsla blir det nog till slut med tävlingssäsongen också. Men troligt är att det blir fler ultralopp och fler stora maratonlopp världen över.

  • Övriga nominerade i kategorin var Sarah Lahti och Meraf Bahta.

Lisa är medlem i klubben och var en av de första vi presenterade, läs mer om Lisa här:  https://springlfa.se/dagens-springmedlem-9/

Är du inte medlem ännu? http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här