Banrekord av Ring och Fagerberg på Mantorp

  0
  174

  Varvetmilen på Mantorp Park fick på lördagen se två vassa banrekord.

  Lisa Ring vann Varvetmilen på Mantorp Park i överlägsen stil med nytt personligt rekord.

  GöteborgsVarvet har till i år döpt om sina seedningslopp till Varvetmilen, för att locka fler deltagare och öka intresset. När IK Akele arrangerade Varvetmilen så hade cirka 500 löpare anmält sig. På de öppna ytorna blir det alltid en viss motvind, så även den här gången. Men det var inget som hindrade Lisa Ring, IK Nocout.se och Johan Fagerberg, Finspångs AIK från att springa fort. Båda vann överlägset och slog de banrekord som fanns sedan tidigare.

  23-åriga Lisa Ring, som nyligen klarade VM-kvalgränsen på maraton till VM i London i sommar när hon presterade 2.37.27 i Barcelona, var förstås storfavorit till segern och vann också med goda 34.35.

  – Jag har svarat starkt på min återhämtning sen maran och vågade lita på känslan som var riktigt bra på uppvärmningen. Just den här banan och motvinden var kanske inte så motiverande för ett rekordlopp. Men jag blir så stark av att tävla på hemmaplan och allt stöd runtomkring, berättar Lisa till Springs löpande reporter.

  34.35 är första gången hon tar sig under 35 minuter på milen och ett starkt personligt rekord.

  – Jag var faktiskt mer nervös idag, än innan maran i Barcelona. Men stödet jag fick och bra akeleryggar att ta sikte på gjorde mig stark och jag vågade lite på min känsla. Min förhoppning är att bli uttagen till Nordic Challenge på 10 000 meter bana, säger Lisa.

  De fyra främsta i damklassen på Mantorp Park. Från vänster: Ettan Lisa Ring, tvåan Frida Michold, trean Frida Södermark och fyran Susanne Bornmar.

  Jämförelsen kanske haltar, men nya banrekordet 34.35 hade räckt till en femte plats i herrklassen.

  Varvetmilen på Mantorp Park i Östergötland avgörs genom att löparna springer tre varv på den breda bilracingbanan. Lisa sprang grymt jämnt på de 3 333,3 meterna med 11.34, 11.29 och 11.34.

  Tvåa i damklassen slutade Frida Michold, Set Sail IF, med 37.24. Trea kom landslagslöparen i ultralöpning, Frida Södermark, Tjalve IF Norrköping, med 37.46. Ett nytt personligt rekord med 50 sekunder för henne.

  I herrklassen stack Johan Fagerberg iväg omgående och satte även han nytt banrekord med 32.01.

  – Det kändes bra och lätt idag. Inga problem, sammanfattar Johan, som varit i Kenya på träningsläger i vinter för att förbereda sig på bästa vis inför den kommande säsongen.

  Johan Fagerberg gör en helhjärtad satsning på löpningen och slog på lördagen banrekordet på Mantorp Park. Arkivbild: Josefine Loftenius

  Tvåa slutade Marcus Gustafsson, Spårvägens FK, 33.48 och trea blev Jonas Olsson, IK Akele, med 34.21.

  I Varvetmilen i Borås vann norskan Ida Bergslökken damklassen med 36.59 och herrklassen vanns av Marcus Engström, FK Studenterna, med 33.46.

  Serien med Varvetmilen fortsätter på söndagen med lopp i både Göteborg och Örebro.

  Resultat, Varvetmilen-Mantorp:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här