Banrekord i comebacken för Buud

  0
  29

  Ultrakungen Jonas Buud öppnar dörren för VM 100 kilometer efter den succéartade comebacken i Vansbro marathon.

  Buud_3
  Jonas Buud visade direkt fin form efter en skadeperiod när han vann Vansbro Marathon i stor stil.

  Jonas Buud har dragits med en stressfaktur i bäckenbenet sedan december förra året och har inte kunnat träna som han vill förrens i maj. Därför var han osäker på tävlingsformen inför tuffa Vansbro marathon som handlar om 43 kilometer kuperad löpning.
  Nu var det ingen fara. Jonas snittade 3.59 min/km och landade som segrare i mål på tiden 2.51,37. Banrekord och 15 minuter före tvåan Patrik Eklund, från FK Studenterna.
  – Jag trodde helt klart att skadeuppehållet skulle påverka mig mer, men jag märker ju nu att jag inte tappat så mycket, säger Buud till DT efter loppet.
  Nästa mål, och säsongens stora mål, för ultralöparen från Mora är Ultravasan den 22 augusti. Buud var förra året snabbast av alla de nio milen mellan Sälen och Mora. Går det bra där kan det bli en start i VM 100 kilometer i september. Tre veckor efter Ultravasan.
  – Egentligen är det för kort återhämtningstid, men känns det riktigt bra efter Vasaloppet kan jag tänka mig att springa VM, berättar Buud.

  Damklassen i Vansbro Marathon vanns av Josephine Ambjörnsson, Hässelby SK, med 3.38,50. Josephine hade endast fyra manliga löpare före sig i en gemensam resultatlista damer/herrar. Tvåa i damklassen var Frida Södermark, GoIF Tjalve, med 3.56,39.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här