Bli testlöpare av Saucony Kinvara 6

0
51

Nu har du chansen att testa nya Kinvara 6 och uppleva löpning med lågt häl-tå-dropp. Tillsammans med Saucony kommer du få hårdtesta deras senaste sko och resultatet presenteras i Spring.

saucony2

Sedan 2010 då Saucony introducerade det lägre häl-tå-dropp i sin sko Kinvara har detta begrepp revolutionerat löpskomarknaden. Idag genomsyrar lägre häl-tå-dropp flera varumärken men inget trycker på det lika starkt som det amerikanska varumärket. Där har man sänkt ”droppet” från det traditionella 12-15mm till 8mm på samtliga mängdträningsskor, och 4mm på alla lättviktsskor. Detta tillsammans med andra innovativa teknologier har gjort att det är det snabbast växande löpningsmärket i världen just nu.

Fördelarna med ett lägre dropp är enligt Saucony att man landar längre fram på foten jämfört med traditionella löparskor. Detta gör att man bättre kan nyttja kroppens ”naturliga stötdämpning” – musklerna i baksida lår och vaden och reducerar rotationskrafterna i knä- och hötled. Att springa med lägre dropp ger ska ge ett mer naturligt löpsteg, förbättra effekten i frånskjutet och det även kan förbättra din löpteknik.

Den nyaste generationen Kinvara – nummer 6 i ordningen – har förstärkts i ovandelen med FLEXFILM, vilket används istället för sömmar i skon för att motverka skav. Skon har även blivit något tightare i passformen, har en förstärkt halv hälkappa och väger fortfarande lätta 184 gram för tjejer (US 7) och 218 gram för herrar (US9).

Ta nu chansen att uppleva att springa med ett lägre häl-till-dropp för att jämföra med skor med högre dropp. Vi söker nu därför fyra testlöpare som under en månad får springa i nya Kinvara och utvärdera hur detta upplevs och påverkar löpsteg, frånskjut, teknik och framförallt löpglädje jämfört med mer traditionella löparskor.

Ansökningstiden har gått ut.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här